Zendingsreis Macedonië

Hallo allemaal,
ik wil iedereen graag bedanken voor het sponseren van mijn zendingsreis naar Macedonië. Ik heb een geweldige tijd gehad met het bezoeken van bejaardentehuizen, kinderen, en kerkjes is Macedonië. We hebben veel mensen over de liefde van Jezus mogen vertellen en mensen mogen bemoedigen.
Van 6 t/m 17 april was mijn zendingsreis naar Macedonië. Tijdens deze reis hebben we drie bejaardentehuizen bezocht. We begonnen met een of twee drama stukjes (van de 5) die we in Nederland geoefend hebben over de liefde van God en dat je altijd naar Hem terug mag komen. Pieter (onze directeur) gaf een kort preekje en daarna gingen we feesten met de bewoners van de bejaardentehuizen. We deelden taart uit en wat drinken en daarna gingen we met ze dansen op Macedonische volksmuziek. De ouderen hebben ons danspasjes aangeleerd en we hebben grote ballonnen opgeblazen die we gingen overgooien. De ouderen vonden dat fantastisch. Vele ouderen zijn erg eenzaam. Onze bezoeken deden hen erg goed.
Bij de kinderen was het ook prachtig. Daar hebben we ook dramastukjes opgevoerd en daarna gingen we met ze voetballen, schminken en we hebben ballonnen voor ze gevouwen met twee jongens van ons in een clownspak. Dat vonden ze geweldig. De круна (‘’kruna’’ = kroon) was erg populair.
We hebben ook mooie diensten bij gestaan in kleine kerkjes in Macedonië waar we ook dramastukken mochten opvoeren en getuigenissen mochten geven.
Al met al was het een hele mooie en bijzondere reis. Het was erg mooi dat we iets konden betekenen voor de mensen in Macedonië.

Eline van Ruijven