Toerclub Stompwijk

Ook op deze zonovergoten 2e Paasdag stonden er weer mooie clubritten op onze kalender. De B had Weteringbrug op het programma staan en de C ging naar Waddinxveen. Voor de A was Uithoorn op de kalender gezet, maar wegens onduidelijkheid over een geschikte koffietent besloot de A1 naar Schoonhoven te gaan. Deze staat dit jaar niet meer op de kalender en omdat restaurant Lekzicht is verbouwd naar Rivero gingen wij eens kijken hoe het geworden is. We reden via een stukje Rotte naar Gouda en daar de polder in. Het rondje via Berkenwoude en Bergambacht was iets langer dan ik gedacht had, zodat we toch pas na bijna 60 km op het vernieuwde terras plaats konden nemen. Het zag er allemaal netjes uit en we werden snel geholpen. Ondertussen werd natuurlijk de ongelooflijke overwinning van Mathieu van der Poel bij de Amstel Gold Race nog eens besproken. Het had 1 rijder zelfs geïnspireerd om ook in een witte koersbroek te gaan rijden. Speciaal opgezocht zei hij. Voor deze keer zien we het door de vingers. Op de terugweg werd het langs de Vlist steeds drukker met fietsers en ook daarna bij de Reeuwijkse Plassen was het goed opletten. Zo kwamen we na ruim 100km veilig terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Op deze waarschijnlijk warmste 2e Paasdag sinds het begin van de metingen waren we met 14 man van de A2 voor de rit naar Noorden. Het eerste kievitsei is nog nooit zo vroeg gevonden als dit jaar, sinds 9 februari is de tijd tussen twee 11 stedentochten langer dan ooit en is deze maand de 13e  warmere maand dan gemiddeld. We beginnen aan mooi fietsweer gewend te raken, alleen de bestemming doet nog aan kou denken. Wij gingen via Hazerswoude door De Meije naar Noorden. Veel bermen zijn geel van het uitbundig bloeiende koolzaad wat wel mooi bij Pasen past. We waren de enige fietsers bij de koffie en het was er nog rustig. Op de terugweg moesten we even wachten op een koppel paarden die juist door de tunnel onder het spoor langs de N11 werden begeleid. We wachtten even en hielden veilige afstand en vervolgden onze weg via Gelderswoude naar Stompwijk. Daar waren we om half één na ruim 90 km te hebben gefietst.

Sjaak Hoogweg

De C1 groep

Wat een fantastische dag om te mogen fietsen! En zo`n 65 leden wilden ook na de paasbuffetten en chocolade eieren wel de eventuele calorieën weg-fietsen. Wat fris nog wel aan de start en dus de jasjes nog maar even aangehouden, reden we naar de koffietent in Waddinxveen. Via de Geer naar de Slootweg, Omleidingsweg, Hoogeveenseweg en pakten we weer eens het tunneltje daar naar het ‘s Gravenwildertpad door het Bentwoud. Geregeld was de C2 in het zicht en kozen dezelfde route tot Moerkapelle. Vandaar naar Waddinxveen en zaten we 10.15 op het terras bij Hotel de Unie bij de Hefbrug. Het bleef wel lang stil en was het nu donker binnen? Bleken ze vandaag gesloten te zijn!! Dan maar verder gefietst richting Reeuwijk. Laat daar nu, bij het laatste huis van Waddinxveen, een bord lang de weg heerlijke koffie met appeltaart aangeven! Met onze groep van 11 troffen wij het, normaal zijn ze pas om 11.00 uur open, maar door de voorbereidingen van een brunch konden wij aan het water plaats nemen, bij Restaurant de Landerij. Dat was genieten op dit mooie plekje. Voor de terugweg reden we door het mooie kwekersgebied van Reeuwijk-dorp en Reijerskoop naar de volgende Hefbrug, van Boskoop. Vandaar door het dorp, Loete, Voorweg naar Hazerswoude dorp. We genieten van de mooie bomen en bloemenpracht onderweg. Het leek wel mooie-paadjes dag want nu namen we ook nog het Dijkpad naar de Gelderswoudseweg en het Kerkepad daar. Door het mooie weer zijn er veel andere recreanten en toeristen, zelfs uit Canada (Alberta) die wij al in verschillende groepen waren tegen gekomen. Om 12.15 uur stond er 50 km op de teller toen wij thuis waren.

Annie van Rijn

De C2 vertrok met vijf fietsers naar Waddinxveen. In de Ondermeer even een kleine stop, omdat er een snelbinder los hing. Die wil je niet tussen de spaken krijgen. Via het Noord AA, het Bentwoud en ’s-Gravenwildertpad reden wij via de Zesde Dwarstocht naar Waddinxveen. Daar is de nieuwe wijk De Triangel gebouwd en toevallig werd daar vandaag, 2e Paasdag, de wielerronde van Waddinxveen gereden. We fietsten bijna het parcours op.  Langs de kant vervolgden wij rustig onze weg, fietsten onder een party tent door, terwijl de wedstrijdrijders ons voorbij snelden. Toen kwam natuurlijk gelijk de geweldige prestatie van de Amstel Gold Race door Mathieu v.d. Poel bovendrijven. Wat een klasse, wat een mooie overwinning! Chapeau! We zeggen niet voor niets: aan de finish worden de prijzen uitgereikt! Gelukkig konden wij doorfietsen en voorbij het industrieterrein kwamen we bij de Gouwe uit. Nog een klein stukje tot we bij de koffie aankwamen, althans dat dachten we, maar De Unie was dicht. Ojee, wat nu. Toen zijn we doorgefietst naar Grandcafé de Hoek in Boskoop. Een mooie gelegenheid met groot terras. Met 26,5 km vervolgden wij onze weg via Hazerswoude Dorp. Toen door de Bent naar Gelderswoude en via de Bovenmeer naar huis. Het was prachtig weer en met de wind in de rug heerlijk fietsen. Om 12.05 uur zette ik de fiets neer met 44,5 km op de teller.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zaterdag is het Koningsdag en rijden de A-groepen en wellicht ook de B het rondje Haarlemmermeer. We vertrekken voor deze rit van ruim 100km al om 8.30u vanaf de sporthal. Op zondag gaan we hopelijk nog een keer genieten van de bloemenpracht in onze omgeving, want dan gaan alle groepen naar Lisse. Het vertrek is dan voor de laatste keer om 9.00u.