Stichting Oud Stompwijk zoekt…

Deze week is aflevering 11 van Stompwiic bij iedereen afgeleverd. In iets groter formaat dan jullie gewend waren, maar zo komen de foto’s beter uit en kunnen we het wat overzichtelijker aan jullie presenteren. Laat ons weten wat jullie ervan vinden.

Er zat een nota bij voor de jaarlijkse bijdrage van €12,50. Inmiddels hebben wij al aardig wat donateurs maar we zijn op zoek naar nog meer donateurs zodat wij ons werk kunnen blijven doen en jullie kunnen blijven voorzien van mooie verhalen over hoe het er vroeger aan toe ging in Stompwijk.

In deze uitgave staat het begin van het verhaal van Stompwijk 200 jaar geleden, de geschiedenis van de Grote Drooggemaakte Polder, geschreven door Aad Janson. Het is een interessant verhaal over onze geschiedenis, het wordt verdeeld over meerdere delen van Stompwiic. Zorg dat je ze allemaal verzamelt, het gaat wel over onze roots. We hebben nog een aantal exemplaren van de vorige uitgiftes, de nummers 1 t/m 10 zijn nu in een pakket te koop voor €25,-. Leuk om te geven met Moederdag of Vaderdag. Of heb je een verjaardag bij een ex-Stompwijker, dan is hij of zij vast blij met zoveel verhalen betreffende Stompwijk, het dorp van het Dorstige Hert. Kortom, veel mooie verhalen voor weinig.

Verder zijn wij op zoek naar foto’s en verhalen over de Tweede Wereldoorlog, volgend jaar komt er een special vanwege het feit dat het 75 jaar geleden is dat de oorlog eindigde. Heeft u het nog meegemaakt, bent u zelf actief in dienst geweest, was u ondergedoken of heeft u andere ervaringen die u met ons wilt en kunt delen, dan horen wij dat graag. Het was een verschrikkelijke tijd en die moet zeker in de herinnering blijven, zodat dit nooit meer gebeurt. Weet u niet veel meer van de oorlogstijd, maar wel over de bevrijding en de tijd van de wederopbouw, dan zijn wij uiteraard ook geïnteresseerd. De afgelopen tijd hebben een aantal mensen ons al blij gemaakt met mappen die zij anders weg gegooid zouden hebben wegens ruimtegebrek, er staat altijd wel iets bij dat wij kunnen gebruiken. Weggooien kan altijd nog.

Zonder sponsors lukt het natuurlijk niet om alles te bewerkstelligen, wij willen de sponsors bedanken dat zij ons dit jaar weer willen ondersteunen. Zij staan vermeld achter in het boekje.

Ria Luiten