Kleurrijk groen nodigt uit in Stompwijk en draagt bij aan de biodiversiteit

De temperatuur was al zomers de laatste dagen maar het is nog vroeg genoeg om de komende weken de handen uit de mouwen te steken voor een kleurrijk Stompwijks dorpsgezicht. Er komt namelijk een vervolg voor de vorig jaar geplaatste bloembakken op de bruggen.

Dit jaar maken we zelfs een stap maken naar insectenvriendelijke bermen rond Stompwijk. Het team van Operatie Groenkracht heeft e.e.a. opgepakt in de voorbereidingen. Dit jaar wordt Stompwijk een gezellig bruggendorp en zal gewerkt worden aan een aantrekkelijke binnenkomst van het buitengebied en Stompwijk.

Doet u mee met een kleurrijke brugleuning, een bloeiende waterkant en of een bij- en vlinderlokkende voortuin? Naast een gezellig en welkom straatbeeld bieden bloeiende zomerbloeiers een voedselplek en draagt het bij aan de biodiversiteit in ons landelijke gebied.

Inmiddels zijn de eerste financiële toezeggingen van Fond 1818 en het Van Ravesteynfonds binnen. Inwoners van Stompwijk die een bloembak adopteren krijgen straks groen, gronden voeding om de bakken weer te vullen. Bruggenbezitters die hun eigen brug ook willen opfleuren kunnen de speciale bakken met extra waterreservoir bestellen op de webshop van www.floribizz.nl of bel voor informatie 070 387 6398.

U kunt zich opgeven voor het adopteren van een bruggenbloembak en het vullen van de bakken.

Petra

Noteer alvast in uw agenda, vrijdag 17 mei vanaf 19.00 uur bloembakken vullen. Met uiteraard na afloop een gezellige kop koffie op het Kerkplein voor alle adoptiebewoners en hulptroepen.