Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stonden voor onze Toerclub weer mooie ritten op het programma. Voor de A1 ging die naar Honselersdijk en de B ging naar Schipluiden. De C had het Delftse Hout op het programma. Ondanks de koude omstandigheden kwamen zo’n 50 fietsers naar de start. Omdat de A1 nog even moesten wachten op iemand die al voor de start was lekgereden lieten we dit keer de A2 als eerste vertrekken. Nadat ook de andere groepen opgestapt waren, reden wij onze kompaan tegemoet en waren we al snel weer compleet met een groep van 14 man. Bij de Vlietlanden haakte nog een renner uit Benthuizen aan die het wel prettig vond om eens bij een groep aan te sluiten en zo wat nieuwe routes te ontdekken. Via Meijendel kwamen we in de duinen uit en reden met de wind in de rug tot aan ’s Gravenzande. Na een stuk langs de Maasdijk bereikten we de koffiestop waar we als eerste groep een mooie plek bij de open haard konden bemachtigen. Dat was op deze koude ochtend een welkome verrassing. De plekken onder de heaters waren daarentegen wel erg warm, maar gelukkig mochten die wat zachter gezet worden. Ondertussen zochten de liefhebbers snel de uitslagen van de Formule 1 op, terwijl anderen Parijs-Roubaix voor bespraken. Wij kwamen ook tot de conclusie dat we deze keer zelf geen kasseien in de route hadden opgenomen. Niemand was daar echt rouwig om. De terugweg ging door het Midden Delfland en leverde veel tegenwind op. Na ruim 90km waren we moegestreden weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

Na een paar koude dagen was het gras zondagochtend nog wit van de rijp en stond er een stevige noordoosten wind. De koude kwam 3 maanden te laat om te kunnen schaatsen. Tegen deze kou kun je je kleden, als het flink regent is dat op de fiets wat lastiger. We vertrokken met z’n negenen van de A2 richting De Wollebrand in Honselersdijk. Voor het eerst sinds lange tijd gingen we weer eens over de Stompwijkseweg, die, voordat hij opgeknapt was niet onderdeed voor de kasseistroken in Noord Frankrijk. Nu de weg opnieuw is bestraat  kan je er prima fietsen. Na Nootdorp gingen we via Delfgauw om de Ackerdijkse Plassen door Midden Delfland naar Honselersdijk. De nieuwe snelweg die we kruisten is zo weggewerkt dat je nauwelijks in de gaten hebt dat hij er ligt. Na de koffie namen we de kortste route langs de Zwet en de Vliet naar huis, waarbij het weer steeds drukker werd. Om half één waren we na precies 80 km, zoals vermeld staat in het rittenschema, weer terug in Stompwijk.

Sjaak Hoogweg

Verslag C1 en C2

Zondag waren er de eerste fietsers verhinderd vanwege vroege vakanties, verplichtingen werk, zingen in de palmpaasviering of familiebezoek en andere festiviteiten. Kortom ik stond alleen bij de start, gelukkig heeft de C2 mij vandaag liefdevol in hun clubje van ook maar slechts 5 fietsers opgenomen. Het was 5 graden en ik zag blote kuiten aan de start, maar vooral sjaals, wanten warme mutsen onder caps. We hadden voor de wind en dat was te doen. Ons doel het Rieten Dak in het Delftse hout. Via Zoetermeer, richting Pijnacker waar padvinders kampeerden en zich warmden aan een klein houtvuurtje. Hier was de route afgesloten en hebben we een rondje Dobbeplas gefietst met prachtige bermen met hoogstaand riet afgewisseld met groene bermen. Via de Bras komen we iets voor openingstijd aan bij onze koffiestop, de koffie is net bruin en we verwarmen ons in de serre. Citroentaart voor de liefhebbers en het doornemen van het nieuws in het algemeen en Stompwijk in het bijzonder. Op de terugweg hebben we tegenwind en is de temperatuur opgelopen tot 7 graden, dus gewoon ijskoud. Gelukkig worden we opgewarmd door mooie uitzichten. Zelfs rondom het Adostadion houdt de natuur zich aan de kleuren van de club, groen met geel koolzaad rondom. We fietsen door de Leidschendammerhout en er wordt een bewoond nieuw ooievaarsnest gespot op een boomstam, dat maakt dat er hier in totaal drie ooievaarsnesten actief zijn. Voor half 12 waren we thuis met pakweg 36 km op de teller, mooi genoeg voor deze frisse start van de zondag.

Petra

De C2 vertrok met 6 fietsers, inclusief één C1 rijdster, naar de koffiestop in het Delftse Hout. Vanaf de start via de Meer en Geerweg naar het Westerpark. Toen naar Pijnacker en Delfgauw om bij het Rieten Dak met 17 km aan te komen. Het was nog te koud voor het terras. We werden snel geholpen en de limoengebak smaakte voortreffelijk. Terug reden we via de Brasserkade naar de Veenweg in Nootdorp. Na het viaduct onder de A12 gingen we gelijk linksaf het Nieuweveensepad op, langs het ADO stadion en kwamen we bij de Vliet uit. Het laatste stukje ging over het Duinwaterpad en rond 11.30 uur kwamen we lekker op tijd terug met 37 km op de teller. De kernwoorden van deze ochtend: fris, koud, windje, droog, bewolkt en uiteindelijk ook nog zon. Volgende week, 2e Paasdag, gaan we voor een rit van 45 km naar Waddinxveen.

Namens Fried …. groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande weekend rijden we de clubrit op 2e Paasdag. De A gaat dan naar Uithoorn, de B naar Weteringbrug en de C naar Waddinxveen. We vertrekken weer om 9.00u vanaf de sporthal.