Het vliegseizoen is weer begonnen!

Vorig weekend stond alweer de eerste vlucht van dit seizoen op het programma. De duiven kwamen naar huis vliegen vanuit Duffel, 111 kilometer, een plaatsje net voorbij Antwerpen. Er was zaterdag erg veel bewolking, dus het was lang wachten tot de duiven gelost konden worden. Om 15.10u was het eindelijk zover en met een lichte oostenwind kwamen de duiven naar huis.

Om 16.29u landde de eerste duif in Stompwijk. Het was de 18-641 van Hilgersom-Tijssen die met gemiddeld 84 km/uur naar huis was gevlogen. Een kleine minuut later pakte de 18-770 van Jan v.d. Bosch de tweede plaats en nog een halve minuut later arriveerde de 18-801 van Comb. van Leeuwen.

Afgelopen weekend stond er een vlucht vanuit Quievrain, 195 kilometer, op het programma, een plaatsje net voor grens met Frankrijk. Het was ’s ochtends nog erg koud, maar om 10.15u konden de duiven met goed weer en een noordoostenwind aan hun weg naar huis beginnen.

Om 12.57u was het de 18-192 van Comb. van Leeuwen die als eerste in Stompwijk landde. Zij was naar huis gevlogen met gemiddeld 72 km/uur. Om 13.01u pakte de 18-456 van Hilgersom-Tijssen de tweede plaats en een kleine minuut later arriveerde de 18-428 van Wim v.d. Bosch als derde.

Cheyenne v.d. Bosch