29 april of 2 mei: Serious game Nieuwe Driemanspolder

Het klimaat verandert. Piekbuien, veel regen: wat moet je met al dat water? Een kist komt op tafel, maar gaat niet open….. Help! Puzzel je een weg door voorspellingen, bestudeer de mogelijkheden en probeer het water een weg te geven: speel op 29 april of 2 mei de Serious game Nieuwe Driemanspolder!

Op maandag 29 april en donderdag 2 mei is het op verschillende momenten mogelijk een korte serious game te spelen bij de Nieuwe Driemanspolder (tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg). In een game van ongeveer 30 minuten leren jong en oud meer over de waterschappen in Nederland in het algemeen en de Nieuwe Driemanspolder in het bijzonder. Na afloop hebben zij meer inzicht in de complexiteit van het vraagstuk. De game is voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. Aanmelden kan tot en met 24 april: www.rijnland.net/onswater

Meer info

Van 29 april t/m 19 mei kunnen jong en oud in de bijzondere wereld van ons water duiken. Ze ontdekken, leren en zien waarom en hoe het hoogheemraadschap van Rijnland het water schoonmaakt en houdt. Dat is bijvoorbeeld het water in de sloot en de zwemplas, maar ook het water dat we doorspoelen in de gootsteen en het toilet. Er zijn activiteiten in Leiden, Katwijk, Driehuis, Aarlanderveen, Langeraar en bij de Nieuwe Driemanspolder (tussen Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam-Voorburg).

Meer info over alle activiteiten:

www.rijnland.net/onswater en promotiefilmpje