Eindelijk is het weer zo ver…

Nadat ons team half januari weer thuis is gekomen, hebben zij 1 week lekker kunnen nagenieten van de mooie Africa Eco Race met daarin hun hoogte punt: hun eerste etappe overwinning ooit! Geëindigd op een mooie 4e plek bij de trucks en op de 14e plek overall (van de 114 bij de auto’s en trucks door elkaar). Lang achterom kijken konden zij niet want de volgende rally stond alweer op de agenda. 13 t/m 20 april doen zij mee met de Morocco Desert Challenge. Het was een korte periode van voorbereidingen en iedereen heeft echt alles op alles gezet om op tijd klaar te zijn. Met een strakke planning is dit ook ruimschoots gelukt. Afgelopen zondag zijn Michel en Tonnie in Brutus gestapt en rijden zij richting Almeria om van daaruit met de boot naar Nador te varen. Eenmaal aangekomen in Nador wacht hen nog een rit van zo’n 1000km naar Agadir. Totaal zo’n 3500 km rijden en 6 uur varen. De rest van het team zal donderdagmorgen vroeg met het vliegtuig naar Agadir afreizen.

et zal een pittige rally worden welke qua deelnemersveld zich de grootste rally van Afrika mag noemen. Maar liefst 1051 deelnemers waarvan 434 deelnemers uit Nederland. In totaal rijden er 72 motorrijders, 62 ssv’s, 80 auto’s en 35 trucks. Daarbij rijden er ook nog eens 30 auto’s op het parcours mee in de raid (deze mensen rijden niet mee in de wedstrijdklassen).

Waar Aad zich als een vis in het water voelt in het zand en de zandduinen, kan hij zichzelf nog extra verbeteren op het terreinwerk in Marokko waar hij nog meer snelheid hoopt te pakken. Met startnummer 517 zal hij midden in het truckdeelnemersveld starten. Gezien de namen in het truckklassement, op een paar na zal de hele wereldtop aan de start staan, zal het een pittige kluif worden voor Aad om zijn startpositie te handhaven.

Het wordt al met al een hele mooie uitdaging voor ons team.

Uiteraard gaan wij weer onze best doen om zoveel mogelijk beelden op onze website en social media kanalen te plaatsen. In april zal Ziggo terugblikken op de Africa Eco Race (data nog niet bij ons bekend) en in mei zal Ziggo terugblikken op de Morocco Desert Challenge (data ook nog niet bij ons bekend). Informatie hierover zullen wij via DK en Facebook bekend maken!

Maar nu eerst de strijd aangaan in Marokko! Het materiaal en de mannen zijn er helemaal klaar voor!

Volg ons op onze website, Facebook, Instagram en Youtube!