Toerclub Stompwijk start seizoen 2019

Na een winter met wisselende omstandigheden lijkt het er op dat we op korte termijn steeds meer voorjaarsweer tegemoet kunnen zien. Bij Toerclub Stompwijk zijn we daar blij mee, want we kijken al weer een tijdje uit naar het begin van ons nieuwe fietsseizoen. Aanstaande zondag 31 maart staat voor ons weer de eerste clubrit van het nieuwe seizoen gepland. We vertrekken om 9.00u vanaf sportpark ‘Meerhorst’ aan het Klaverblad. Alle groepen rijden dan hun eigen route naar restaurant Meerenbos langs de Rottemeren. Tot die tijd heb je dus nog een paar dagen om je fiets tevoorschijn te halen en banden, remmen en dergelijke na te kijken. Dan hopen we zondag weer velen aan de start te zien.

Nieuwe leden

Ook nieuwe-/aspirant leden zijn natuurlijk van harte welkom. We rijden iedere zondagochtend een leuke clubrit via de mooiste routes in de omgeving. Bij de start vormen we verschillende groepen met ieder hun eigen snelheid. Voor iedereen is er wel een gezellige groep om bij aan te sluiten, zowel op de racefiets als op de toerfiets bij de C-groepen. Bij de C-groepen kunnen ook de elektrische (trap-ondersteunde) fietsen meerijden. Ook dat is natuurlijk een ideale manier om ontspannen te toeren door de mooiste gebieden en over de leukste fietspaden. Wie zo’n fiets heeft kan dus ook gerust aansluiten. Ter introductie kun je eerst meerijden om de sfeer te proeven, daarna kun je lid worden van de Toerclub. Wacht niet te lang, want het gaat de eerste weken nog rustig aan en dat went dus makkelijker.

Veiligheid

De laatste jaren is de (on)veiligheid op de fietspaden steeds vaker in het nieuws. Ook als fietsers van Toerclub Stompwijk hebben we hierbij onze verantwoordelijkheid. Zeker bij mooi weer kan het op sommige fietspaden en in sommige gebieden erg druk worden. Houd hier rekening mee en pas indien nodig je snelheid of zelfs de route aan. Wees vriendelijk tegenover medeweggebruikers en schreeuw ze niet van de weg af. Beter is het om even af te remmen en een bel te gebruiken en zo anderen de ruimte te geven. We willen het plezier van het toerfietsen graag op een positieve manier uitdragen en bijdragen aan een goed imago van onze fietssport. We rekenen erop dat jullie er hetzelfde over denken.

Toerkalender

We hebben voor het komend seizoen weer een gevarieerde toerkalender opgesteld met op iedere zondagochtend een toertocht. Op verzoek zijn er ook weer een paar nieuwe koffietenten bijgekomen. Daarnaast organiseren we natuurlijk weer de Elfdorpentocht op 5 mei. Verder hebben we voor de liefhebbers nog wat andere tochten opgenomen. Zo kan eenieder dit seizoen weer lekker op de fiets genieten van de omgeving en tegelijkertijd natuurlijk sportief en gezond bezig zijn. De gehele toerkalender voor 2019 vind je in de Dorpsketting.

Groepsindeling

De verschillende groepen worden ook dit jaar weer aangevoerd door onze ervaren wegcaptains.

De groepsindeling is dit jaar weer als volgt:

* De A1 onder leiding van Arno van Rijn

* De A2 met captains Frans Hendriks en Arie van Mullem

* De A3 met Martien van Veen en Nico Fakkel

* De B waarbij Jaap de Jong de leiding heeft

* De C1 met Annie van Rijn en Aad Bennis als captains

* De C2 met Fried de Jong

Tot slot nog wat huishoudelijke mededelingen:

– We verzamelen op het parkeerterrein van sporthal ‘Meerhorst’. Er is ruim- te genoeg, dus houdt de weg vrij voor het overige verkeer! Wie vroeg arriveert gaat dus een beetje achteraan staan.

– Bij de start vertrekken de groepen 1 voor 1. De A1 vertrekt als eerste, daarna de A2, enz.;

– In groepsverband rijden betekent dat je je moet aanpassen aan de snelheid van de groep, waarbij het streven is dat iedereen het bij kan houden. “Samen uit, samen thuis” is het motto;

– Waarschuw elkaar bij tegenliggers, obstakels e.d.. Heel belangrijk: geef de waarschuwingen ook door naar achter in de groep!

– Zorg voor een fiets die in goede conditie is, met de daarbij behorende re serveonderdelen (binnenband, pompje, plakspullen enz.);

– Neem wat te eten, drinken en geld mee voor onderweg;

– Iedereen op een racefiets draagt een deugdelijke fietshelm, maar ook voor anderen is dit aan te raden;

– Hou je aan de aanwijzingen die de wegcaptain geeft. Inspraak kan, maar wel ruim vooraf;

– De groepen worden liever niet groter dan ±16 personen, daarboven wordt er gesplitst;

– Wekelijks worden de fietstochten op onze website en in de Dorpsketting aangekondigd en daar verschijnt na afloop ook weer een verslagje.

– Wij hopen op een grote opkomst en laten wij er met z’n allen een fijn en – sportief seizoen van maken met veel goed fietsweer!

– Verdere informatie over onze Toerclub kun je vinden op onze website. www.toerclubstompwijk.nl

Arno van Rijn

Op korte termijn verschijnt weer de voorjaarseditie van ons clubblad. Heb je al ideeën of plannen voor komend seizoen of heb je een ander leuk artikel dan ontvangen we je bijdrage graag. Typ het uit en e-mail het naar de redactie: clubblad@toerclubstompwijk.nl. Als je er leuke foto’s bij hebt, stuur ze dan mee.