SGW Vlietland 2019

De datum is bekend voor 2019, SGW Vlietland zou 15 en 16 juni 2019 plaats vinden. Echter….wij hebben nog daar nog niet zoveel publiciteit aan gegeven omdat enkele zaken rond die datum voor ons onduidelijk waren. Zoals bekend vinden er grote infrastructurele werken vlak bij onze locatie plaats. Was dit voorgaande jaren het verleggen van grote gaspijpleidingen, zijn dat nu de werkzaamheden voor het aanleggen van de Rijnlandroute. Dat is de verbinding tussen de rijkswegen A4 en de A44 en wordt onder Voorschoten geboord. De start van de boring staat gepland ergens in juni/juli. Op 15 juni – precies de zaterdag van onze wedstrijd – vindt daarvoor een open (bouw)dag plaats en worden grote aantallen bezoekers richting Vlietland verwacht.

We hebben vanuit veiligheidsoverwegingen en bereikbaarheid er voor moeten kiezen ons programma aan te passen en de wedstrijd op zaterdag te laten vallen. Daardoor vervallen de klassen M en Z paarden en Z pony’s. Maar op zondag gaat de wedstrijd wel door en maken we er een prachtig programma van. Zowel wedstrijdruiters als recreanten komen aan de start bij de paarden én pony’s.

Regiokampioenschap

Traditioneel organiseren wij ook het Regiokampioenschap voor Zuid Holland maar omdat we het programma ingrijpend moesten wijzigen kunnen we ook geen volledig Regiokampioenschap organiseren. Met de regio is afgesproken dat wij voor de B en L paarden het kampioenschap organiseren.

Minimarathon

 De zondag wordt mede spectaculair omdat gelijktijdig ook een minimarathon voor menners wordt georganiseerd. Dat is anders dan voorgaande jaren. Met samenvallen van Klimeiland en Aquasport achten wij een parcours over grotere delen van Vlietland niet meer verantwoord. In de minimarathon is het kegeltjesparcours en de natuurlijke hindernissen vervlochten tot een kleinschalig spektakelstuk. De minimarathon is een wedstrijdvorm die sterk in opkomst is en is een officiële wedstrijd volgens de KNHS regels dus het gaat wel ergens om. De menners van de Blesruiters weten goed hoe ze dat moeten bouwen dus dat beloofd wat.

Sport om van te smullen

Kortom het wordt voor de ruiters en menners een vol programma en voor u als publiek een mooi schouwspel. Kees de Jong, Martin Spruit en Ab Spaan zijn de bedenkers en bouwers van de parcoursen dus kwaliteit gecombineerd met veiligheid is verzekerd.

Blesruiters en Koningin Emma en alle vrijwilligers daar omheen gaan de schouders weer onder een schitterend evenement zetten. Vanuit ons gezellige strodorp kunt u alle onderdelen van de wedstrijd, die om of nabij het strodorp plaats vindt, snel bereiken en genieten van spectaculaire sport.

We zien u graag op onze wedstrijd.

Ton Spaan