Eerste deel van Kulturhus geopend!

Dinsdag 5 maart was het zover! De Maerten van den Veldeschool kon haar intrek nemen in het achterste deel van het Kulturhus. Wethouder Astrid van Eekelen opende samen met Dani Soonius uit groep 8 het nieuwe gebouw door een lint door te knippen. De leerlingen konden niet wachten om samen met hun leerkracht naar binnen te gaan.

Licht, fris en ruim

Binnen vinden zij een frisse, lichte inrichting met een opvallende rode trap naar boven. Hoewel nog niet alles helemaal af is, maakt het gebouw een goede indruk. Vooral de bibliotheek en de speelruimte op de begane grond springen in het oog. Ook de klassen zijn licht, fris en ruim. En het uitzicht op het bos achter de kerk en het groen, is prachtig. Het gloednieuwe schoolmeubilair maakt dat het allemaal een verzorgde uitstraling heeft. We zijn inmiddels een week verder en de leerlingen en leerkrachten beginnen al een beetje te wennen.

Afronden binnenwerkzaamheden

Het consultatiebureau en de peuterspeelzaal blijven nog even op hun plek aan de Van Santhorststraat. Zij gaan over op het moment dat het speelplein voor de peuters klaar is. Dit kan pas aangelegd worden als het oude schoolgebouw is gesloopt. Aan de voorzijde van het Kulturhus wordt nog hard gewerkt. Als Stichting Dorpshuis hebben wij nu een week de sleutel. We zijn druk bezig met het afronden van de binnenwerkzaamheden. Daar horen ook het plaatsen van de bar en vaste kastenwand bij.

Hard gewerkt

Wat plezierig is, is dat nu ook het voorplein klaar is. In de voorjaarsvakantie is hard gewerkt om het allemaal in orde te maken. Nu kunnen de kinderen van school dit plein gebruiken om buiten te spelen. Ook hebben we diverse parkeerplaatsen erbij gekregen. Kortom, we zijn hartstikke goed op weg. Wel hebben we nog een paar weken nodig om alles af te ronden. We hopen dat we in april open kunnen. We houden u op de hoogte en wensen u vast veel plezier bij de school en de (school)bibliotheek!

Bestuur Stichting Dorpshuis

Theo van Velzen, Aad de Haas, Bert Wolterbeek

en Frank van der Voort

E-mail: info@dorpshuis-stompwijk.nl

Telefoon: 06 21 85 36 61