Carnavalsoptocht 2019

Een nieuw seizoen, een nieuwe Prins, Page en Opper, kortweg PPO en een nieuw motto Kunst- en Vliegwerk. Het verbaast mij steeds weer dat er met één motto zoveel verschillende uitvoeringen zijn. Iedereen kijkt er weer op zijn eigen manier tegenaan en daardoor ontstaan de prachtigste creaties. Vriendengroepen, vanuit een vereniging, families en buren er doen zoveel mensen mee dat wij ons afvroegen of er nog wel iemand langs de straat zou staan. Op de zaterdag dat Prins Marco 2e de hamer gaat halen in Leidschendam gonst het al vroeg van de muziek en zie je veel vreemde figuren op straat. Sommige groepen zijn maanden bezig, een ander verzint op het laatste moment nog iets. Wij, de vrouwen van de Oud-Prinsen komen in november bij elkaar nadat het motto bekend is. Het belangrijkste is dat wij gezellig met elkaar kunnen knutselen als de heren hun keel aan het trainen zijn om ons en de vele mensen in de verzorgingshuizen te vermaken met hun gezang. En dat ze gewild zijn blijkt wel uit het feit dat ze meer dan 10 keer moesten optreden dit jaar. Zorg dus dat je erbij bent dinsdagmiddag! De optocht start zoals alle jaren bij Scheria en als wij daar aankomen staat er slechts één andere kar. Gelukkig komen er al snel meerdere groepen en hebben we wat om te bekijken. Wat zijn ze allemaal mooi, maar toch wel een paar uitzonderingen. Srednaaged had zichzelf overtroffen en waren als levend standbeeld, GEWELDIG! Ook de Gingers met hun paraplu’s als parachute en de prachtige kar van de Boominggroep konden zo mee doen in Limburg, blij dat ze hier gebleven zijn natuurlijk.

Wij waren dit jaar met een kleine kar vol kunstwerkjes van vlinders en fladderden daarom heen. Het was gezellig en vermoeiend, maar blij dat we weer meegedaan hebben. Het bleef nog lang rumoerig op straat en in de Bles en van heel jong tot heel oud, iedereen heeft zich prima vermaakt volgens mij. Prins Marco de 2e, Page Jolanda, Opper Ron en Raad van Elf bedankt voor dit mooie seizoen en nog een gezellige dinsdag met de afsluiting aan het eind van een hectische tijd.

 

Ria Luiten