Uitreiking sportprijs 2018

Maandagavond 18 februari was het dan zover. De uitreiking van de sportprijzen 2018 van gemeente Leidschendam Voorburg. Jelsie moest om half 7 aanwezig zijn in de Kastelering te Leidschendam. Dus om 6 uur reisden we af met gevulde auto’s met een aantal trouwe supports. Met een beetje gezonde spanning betraden wij de mooi ingerichte sporthal. Duidelijk andere spanning dan bij een wedstrijd kan ik je vertellen. Bij een wedstrijd hoop je dat alles goed verloopt en heb je het enigszins zelf in de hand. Maar nu …. werkelijk geen idee. Echter het hier mogen staan als sporttalent van 2018 vond Jelsie al een hele eer.

Om half 8 begon het spektakel en na de uitreiking van de sportprijs aan de gehandicapten was het de beurt aan de sporttalenten. Alle 5 werden ze het podium opgeroepen en daarbij kreeg het publiek een impressie te zien en te horen van de prestaties. Bij het benoemen van deze prestaties van Jelsie was het leuk om te horen dat er een ‘ohh’ door de zaal ging. Maar ook de tegenkandidaten hadden prachtige prestaties geleverd dus bleef het spannend tot op het laatste moment. En toen was het moment daar.

Door Tine Oudshoorn, de directeur van Vlietkinderen werd Jelsie uitgeroepen tot sporttalent van 2018! Ze was totaal overweldigd en wist op de vraag ‘Hoe vindt je dit?’ Alleen maar uit te brengen “JA LEUK!’

De avond werd nog meer een Stompwijks feestje nadat ook het voetbal team van Stompwijk ’92 werd verkozen tot sportteam van 2018. Gefeliciteerd!

Mede dankzij de publieksstemming (als eerste geëindigd! Gelijk ook de jury had gestemd. Bij de voorzitters was ze 2de) heeft Jelsie deze mooie prijs in ontvangst mogen nemen en daarvoor dank ik iedereen die heeft gestemd.

Ilona van Ruijven