Zeer succesvolle trip naar Thialf

IJsclub ‘Nut en vermaak’

Afgelopen zaterdag nam een delegatie Stompwijkse schaatsers deel aan een wedstrijd in Thialf. Ook dit keer resulteerde het bezoek aan de Friese schaatstempel in een karrevracht persoonlijke records. De uiteindelijke oogst was 13 nieuwe p.r.´s, gescoord op 100, 300, 500, 1000 en 1500 meter.

Maureen Soonius maakte haar langebaandebuut met prima tijden op de 100 en 300 meter. Dat ze vervolgens op de 500 meter ten val kwam, kon de pret niet drukken. Julie van Santen benutte de wedstrijd in Thialf om de 1000 meter uit te proberen. Het viel haar wel zwaar, maar ze bleef net binnen de 2 minuten. Erben van der Lans dook op de 500 meter de 40 sec in en ruikt nu aan 40 sec grens. Hij toonde op de 1000 meter met een p.r. van bijna 3 sec! dat het duurwerk ook voor de kortere afstanden effectief is.

Guusje van Santen en Indy de Jong streden een sportieve onderlinge strijd, dat voor beide meiden in 2 dikke persoonlijke records resulteerde. Guusje bleek op de 500 de sterkste, Indy op de 1500 meter.

Guus Dungelmann leverde een opvallende prestatie door op de 500 meter 0,01 sec boven zijn p.r. te rijden en op de 1000 meter exact op zijn p.r. te uit te komen. Hij kon er wel mee leven, daar hij last had van een vervelende blaar.

Het verhaal van de dag werd wel geschreven door Freek Bennis. Hij begon de wedstrijddag met deelname aan het NK jeugdmarathon in Dronten. Na een zware wedstrijd over 35 ronden , die hij net niet uit wist te rijden, reisde hij door naar Thialf. Hij klokte hij een p.r. op de 500 meter en dook op de 1500 meter voor het eerst onder de 2.10.

Olaf Verburg en Richard Bennis bleven net boven hun beste tijden.

Amper 24 uur na de Thialf wedstrijd kwamen Erben, Guus, Freek en Olaf alweer in actie op de Uithof. Erben scherpte hierbij zijn 100 metertijd aan tot 11.19. Olaf revancheerde zich voor Thialf, door nu wel een p.r. te rijden. Hij verbeterde zich op de 1000 meter met 1,5 sec tot 1.32.75.

Tom de Haas