Leo Oliehoek van start als locatiemanager Kulturhus

Bij een gloednieuw Kulturhus, hoort ook een gloednieuwe functie. Enkele weken geleden zag u de functie van locatiemanager al in de Dorpsketting staan. Inmiddels is bekend dat Leo Oliehoek de nieuwe locatiemanager is.

Wat leuk, een nieuwe functie! Vertel!

Als Dorpsketting waren we ook één van de kandidaten om deel te nemen in het Kulturhus. En alweer een jaar of vier geleden hoorde ik dat er een functie voor locatiemanager zou komen. Dat paste toentertijd uitstekend bij mijn ambitie om eerder te stoppen met werken. Ik werkte in die tijd in Amersfoort en was het behoorlijk zat dat ik van de 160 kilometer er 100 kilometer in de file stond. Het leek me leuk om dan in ieder geval nog twee dagen in de buurt werkzaam te zijn als locatiemanager. Uiteindelijk duurde de bouw van het Kulturhus nog vier jaar, maar ik vind het heel leuk dat ik alsnog kon solliciteren en het nog ben geworden ook. Het afgelopen jaar heb ik een sabbatical gehouden en nu ben ik per 1 februari locatiemanager voor 15 uur per week geworden.

Wat doet een locatiemanager precies?

Wat belangrijk is in deze functie, is dat het iemand is die het dorp, het verenigingsleven en de mensen goed kent. Dan kun je gemakkelijk verbinding leggen. En dat is dus ook wat ik dagelijks ga doen. Die verbindende rol tussen de huurders. Dat zijn enerzijds het Dorpshuis met zijn onderhuurders en anderzijds de school, bibliotheek, kinderopvang SKZ en het consultatiebureau. Voor de ene organisatie is de locatie de plek waar zij haar brood verdient en voor de ander is het de plek waar ze plezier maakt. Het kan een lastige mix zijn om iedereen een plekje te geven, zonder dat het wrijving geeft. Dat goed te doen, daar ga ik me bij de start mee bezig houden. Daarna ga ik me meer bezig houden met acquisitie, ofwel het aantrekken van nieuwe huurders. Als ik leuke dingen zie in het dorp, wil ik die graag binnenhalen. Dat is ook belangrijk voor de stevige basis die het Kulturhus moet gaan krijgen.

Welke ruimtes zou je dan graag nog willen vullen?

We hebben bijvoorbeeld straks een prachtige grote zaal, die nog niet volledig wordt benut. Tegelijkertijd moet ik rekening houden met het feit dat de zaal ook kan worden gebruikt als ruimte waar mensen samenkomen na bijvoorbeeld een uitvaart. De huiskamer houdt overigens steeds de rol om altijd open te zijn. Hier kunnen mensen altijd binnenlopen om te buurten, kaarten of een bakkie te doen. Echt een ontmoetingsplek. Hoe we dat organiseren zal de komende tijd wel duidelijk worden.

Waar ben je nu mee bezig?

Mijn start heb ik gemaakt met diverse gesprekken met de huurders. Ook ben ik diverse zaken aan het uitzoeken, bijvoorbeeld een reserveringssysteem en een evacuatieplan bij calamiteiten. De huurders en bezoekers moeten mij een beetje leren kennen. Ik wil graag hun aanspreekpunt zijn voor alles wat geregeld moet worden. Ook in de onderlinge communicatie en op logistiek of facilitair gebied. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik me overbodig maak. Ik trek het werk nu een beetje naar me toe om het ook weer los te laten. De functie wordt dan weer opgeheven of door iemand anders in een andere vorm weer opgepakt. Ik probeer komende maanden, tijdens de start, elke ochtend er te zijn om het net op te halen. Ook nu probeer ik iedere dag op de locatie – het bouwterrein – te zijn. En na de opening ben ik er uiteraard ook diverse malen.

Wat kan het Kulturhus betekenen voor Stompwijk?

Het is een heel mooie, unieke plek waarbij allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden. Ik denk dat het een belangrijke rol kan vervullen op cultureel gebied, ontspanning en de ontmoeting van mensen. De combinatie is heel erg mooi en leuk. Ik denk aan mijn kleindochter van twee, die straks in het nieuwe gebouw naar de peuterspeelzaal gaat, vervolgens naar school gaat en daarna weer in The Base is te vinden. En wie weet wat er daarna nog meer komt. Om uiteindelijk ook bij de KBO-PCOB weer welkom te zijn. Als je wilt, kun je er een leven lang komen. Nu veel van de zorgfuncties in de pastorie zitten en straks de sociale functies in het Kulturhus komen, creëren we aan de Doctor van Noortstraat echt de kern van het dorp. Prachtig als dit zo wordt meegenomen in de herstructurering van de weg en de woningbouw op de plek waar nu het Dorpshuis staat.

Als mensen zelf al ideeën hebben, waar kunnen ze dan terecht?

Leuke ideeën zijn meer dan welkom! Neem dan gerust contact met mij op via info@dorpshuis-stompwijk.nl. Ook kunnen mensen mij aanspreken of na afspraak langskomen in het Kulturhus.

Bestuur Stichting Dorpshuis

Theo van Velzen, Aad de Haas, Bert Wolterbeek

en Frank van der Voort

E-mail: info@dorpshuis-stompwijk.nl Telefoon: 06 21 85 36 61