‘Kunst en vliegwerk optocht’ 2 maart

Prins Marco 2e, page Jolanda en opper Ron zijn zeer blij met het aantal inschrijvingen voor de optocht dit jaar! Uiteraard willen zij degenen die nog tijd hebben om een prachtige carnavalskar te bouwen uitnodigen om zich nog snel in te schrijven op www.degaanders.nl. Deelnemers voor de optocht in Leidschendam verzamelen om 09:00 uur bij Scheria om daarna met elkaar naar Leidschendam te rijden. Direct na de hamerslag van de burgermeester zal de optocht beginnen! Deelnemers voor de optocht in Stompwijk worden verzocht om 12:00 uur te verzamelen bij Scheria. Uiteraard gelden er wel een aantal regels voor de deelnemers, hier een aantal daarvan op een rij (bij inschrijving krijgen deelnemers het gehele regelement):

Zonder startnummer is deelname niet mogelijk. Dit startnummer krijg je bij inschrijving.

Deelname is geheel voor eigen risico. Deelnemers zijn zelf aansprakelijk voor eventuele veroorzaakte schade en letsel.

Deelnemende voertuigen dienen verzekerd te zijn, conform de wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM).

Alcoholgebruik is NIET toegestaan tijdens de optocht.

Het is uit veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om van of op een rijdende kar te klimmen. Alleen als het voertuig voor langere tijd volledig stilstaat is dit toegestaan.

Glaswerk is niet toegestaan.

Vrachtwagens en tractoren zijn verplicht minimaal twee personen vóór het voertuig te laten lopen in reflecterende veiligheidshesjes. De chauffeur van het voertuig volgt de aanwijzingen op die de personen voor het voertuig doorgeven in het kader van veiligheid.

Vergeet de brandblusser niet mee te nemen!