Klaverjassen voor beginners

Vrijdagavond weer lekker wezen klaverjassen in het Dorpshuis. Dit alweer voor het 8e seizoen, opgezet door zus Anneke van Bemmelen en Wilma Olsthoorn. Van begin oktober tot de paastijd kunnen mensen die lekker ontspannen willen klaverjassen en ook juist willen leren klaverjassen op vrijdagavond aanschuiven. Geen verplichting om er iedere week te zijn, wat natuurlijk mag, maar als U een keer niet kan, wordt er bij een ongelijk aantal kaartfanaten, gewoon een beroep gedaan op de reservetroepen, zodat iedereen mee kan doen. Niet met het mes op tafel kaarten, onder het genot van een happie en een drankje, het gaat immers om de gezelligheid!

Dat de wonderen nog niet de wereld uit zijn, ondervond ik zelf afgelopen vrijdagavond aan den lijve. Vaak hebben mensen de neiging om met een vaste maat of dezelfde club te kaarten. Door ook geregeld, als verrassing, door kaarten te laten trekken, komt U ook met anderen te kaarten, wat in goede aarde valt. Er komen steeds weer nieuwe gezichten bij en net weer een nieuwe aanmelding voor het volgende seizoen.

Om terug te komen op het wonder!! Ik zelf, beginnend klaverjasser van het eerste uur, ging afgelopen vrijdag met de hoofdprijs naar huis en dat terwijl er nog wel 28 mensen meededen! Aan het begin van de klaverjasclub kon ik nog geen kaart schudden, en nu dit… Een lekker stuk kaas, beschikbaar gesteld door Aad Overdevest, die het ook geweldig naar zijn zin heeft, hier op de club. Dus mensen, schroom niet als U het ook wilt leren, want als ik het kan, dan kunt U het beter!

Graag tot ziens, groeten van Jos van Santen, Meerlaan 1A