Even bijpraten

Stichting Oud Stompwijk is volop bezig om voor jullie mooie verhalen te verzamelen en foto’s te benoemen. Er zijn inmiddels wat meer vrijwilligers om ons te ondersteunen en we krijgen er langzaam, maar zeker wat structuur in. Neem eens een kijkje op de website om te kijken of ook jouw familie erbij staat. Zo niet dan ontvangen wij graag de foto’s uit het (verre) familie verleden om dit te kunnen delen met de Stompwijkers van nu. Een verhaal erbij is natuurlijk nog leuker.

De nieuwste editie van Stompwiic verschijnt volgende maand op de mat , hij staat weer boordevol interessante verhalen. Eén daarvan gaat over de Grote Drooggemaakte polder, de plek waar een groot aantal Stompwijkers wonen. De geschiedenis van deze polder wordt door Aad Janson in verschillende delen uit de doeken gedaan.

Ben je nog geen lid, maar wil je dit wel worden dan kun je jezelf aanmelden via www.oudstompwijk.nl. De kosten hiervoor zijn € 12,50 per jaar en hiervoor krijg je 4x per jaar de Stompwiic in de bus. Woon je verder weg en wil je hem per post ontvangen, dan komen daar de kosten van het verzenden á € 5,=  nog bij.

Op de foto staat vader Arie Oudshoorn op de hooizolder aan de Stompwijkseweg nr 80. Het is zonnig weer, net zoals nu en let eens op het aparte dakbeschot, het heeft de vorm van een tulp en het vierkante uitsnij vak in het luik. Als je goed om je heen kijkt, zie je best bijzondere dingen, maar de meeste hooizolders zijn helaas gesloopt.

Ria Luiten