VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap 2019

 namens VV/ZZ-KZ Martijn Oudshoorn

Het stormde afgelopen zaterdag en niet alleen buiten. Uw reporter reisde al vroeg in de middag af naar sporthal Meerhorst. De kantine was weer prachtig versierd en voor de kinderen was er een speciale kinderhoek ingericht. De geur van poffertjes en twee overheerlijke schotels kwamen uw reporter tegemoet. Het was duidelijk, niets was aan het toeval overgelaten, er was geen ontkomen aan, aan het thema ‘ouderwets gezellig’ en wat was het gezellig! Er hing vooraf een gespannen sfeer onder de deelnemers, er leek wel ook tussen de lijnen van de arena van sporthal Meerhorst een storm op komst. Vanwege het 10-jarig jubileum van organisatie VV/ZZ stond het wedstrijdprogramma om 16.00 te beginnen, zodoende kon er eerder gefeest worden. In plaats van een afvalsysteem waren de 16 deelnemende teams onderverdeeld in vier poules van vier teams en alleen de nummer één uit iedere poule kwam in aanmerking voor een plaats in de halve finale. Ieder team moest in een poule drie wedstrijden spelen van 10 minuten. Dit leverde een strijd van jewelste. Iedere deelnemer leek wel te werken bij de plaatselijke brandweer. Het enige wat telde, was zo snel mogelijk die geel-groene bal tussen die rood-witte palen werken. In poule A leverde dit uiteindelijk als winnaar F.C. Benson op, na een ware Houdini-act. F.C. Benson had namelijk na een verlies tegen Team O’Neill het lot niet meer in eigen handen en was afhankelijk van de winnaar van de laatste poulewedstrijd.

Freddy’s Pieter van Rijn werd na afloop van de wedstrijd tegen Team O’Neill door F.C. Benson als held de kleedkamer binnengedragen. Want zijn doelpunt voor Freddy’s voorkwam een Waterloo voor F.C. Benson. In poule B rekende Beatz uiteindelijk af met hun naaste concurrent NOAD in een rechtstreeks duel. In Poule C was The Limit te sterk voor hun poulegenoten en in poule D was de verrassende winnaar SVO Vrienden, ondanks verwoede pogingen van onder andere The Vlietteam, die was ingeloot door de vissen, maar qua spel niet onderdeed aan de rest van de teams. Terwijl de satéschotels, hamburgerschotels en uiteraard de teamschotels de kantine uitvlogen, ging het wedstrijdprogramma gewoon door en stonden de halve finales van de dames te beginnen. In de eerste halve finale kwam Revenge of BOE! verrassend op voorsprong tegen de favoriet voor de eindzege Hotshots door een ongenadige harde pegel van Kimberley Knijnenburg. Echter zorgde de winteraankopen van de Hotshots, Daphne Grönloh en Cindy Weidema, voor de overwinning en was de finale voor de Hotshots een feit. In de tweede halve finale troffen de beider Lisa’s elkaar. Lisa Ammerlaan, uitkomend voor de Pietertjes en al vijf keer scorend, tegen Lisa de Jong van F.C. de Maiden, die ook al vijf keer het net wist te vinden. Hoewel de schijnwerpers op de beide Lisa’s stonden gericht was het Iris Sweere die als een duveltje uit een doosje Pietertjes op een voorsprong bracht.

Pietertjes waande zich al in de finale, maar daar was Laura Rijling van F.C. de Maiden het niet mee eens en verraste keepster Sabine Benschop. Er was een gelijke eindstand na de reguliere speeltijd en voor het eerst in de historie van ZZ moesten er Shoot-outs worden genomen. Lisa de Jong, wie anders, en Sascha van Rijn, gedragen door het massale publiek zorgde voor twee goed voltooide Shoot-outs en F.C. de Maiden wist zich heel knap te plaatsen voor de finale. Er werd erg uitgekeken naar de damesfinale gezien ook de overvolle tribune.

F.C. de Maiden was nog een beetje in jubelstemming en werd door het ervaren Hotshots al in het begin afgetroefd en op grote achterstand gebracht door twee doelpunten van Most Valuable Player bij de dames, Cindy Weidema, twee doelpunten van Daphne Grönloh en één treffer van Jill Verreijdt. Winnaar van de Topscoorsterprijs, Lisa de Jong, scoorde weliswaar nog twee doelpunten en ook was Femke van Santen succesvol met een prachtig schot, de winnaar van deze wedstrijd was overduidelijk en de Hotshots mochten voor het eerst onder deze naam de wisselbeker bij de dames in een overvolle kantine in ontvangst nemen. In de twee halve finales bij de heren was het al snel duidelijk wie het meest recht hadden op de finale met betrekking tot hun spel. F.C. Benson rekende eenvoudig af met regerend kampioen Beatz, The Limit wist de verrassing bij de heren, SVO Vrienden, snel hun wil op te leggen en plaatste zich als tweede team voor de finale. De finale tussen F.C. Benson en The Limit leverde een felle maar sportieve strijd op, echter was er geen winnaar in de reguliere speeltijd en dus moesten voor de tweede keer deze avond Shoot-outs voor de beslissing zorgen.

In de Shoot-outs was het Marco Westerman die, naast keeper Joeri v/d Salm, voor F.C. Benson beslissend was en hiermee was het F.C. Benson die voor de vierde keer in de historie van ZZ de eindzege behaalde. Na afloop van het wedstrijdprogramma werd de prijsuitreiking gehouden. Eerst werden de vele vrijwilligers, die betrokken waren gedurende het toernooi, hartelijk bedankt.

Ook een dankwoord aan de sponsors die onmisbaar zijn voor het organiseren van een toernooi; hoofdsponsor Kantoor Zaal, verantwoordelijk voor de Teamschotel-beurs-verschuiving, Luiten Food, Bloemsierkunst ‘De Passie’, Boerderij ’t Geertje, E.H.B.O-vereniging St. Liduina, Fotografie Carmen, voor de prachtige foto’s, Transportbedrijf J.L. van Rijn, E. van Vliet Transport, Autobedrijf Luiten en last but not least loonbedrijf A.T.M. van Santen die op een wel heel speciale manier dit toernooi zijn enthousiasme deelde met organisatie VV/ZZ-KZ. De organisatie werd bij de aftrap al verrast met een nieuwe middenstip van ‘Heilig Gras’ en een gesponsorde wedstrijdbal, echter na de prijsuitreiking werd organisatie VV/ZZ-KZ nogmaals in het zonnetje gezet en werd een prijs overhandigd met als inscriptie ‘’Organisatieteam 10 jaar’’. Hartverwarmend!

In de prijsuitreiking mochten naast de al beschreven winnaars, Marco Westerman(Most Valuable Player), Joeri v/d Salm (beste keeper), The Limit(Fairplay-prijs en tweede plaats heren) en F.C. de Maiden (tweede plaats dames) naar voren komen om gehuldigd te worden onder luid applaus. Bij de topscorerprijs bij de heren was een gelijke stand tussen Edwin Develing (Team O’Neill) en Mitchell Jacobs (NOAD) met ieder acht doelpunten. Normaliter worden er penalty’s genomen om tot een winnaar te komen, echter waren beide deelnemers niet meer aanwezig. Derhalve heeft organisatie VV/ZZ-KZ besloten ieder een eigen trofee te overhandigen. Deze worden op een nader te bepalen tijdstip uitgereikt aan de desbetreffende topscorers. Ook bij het Vrienden van VV/ZZ-spel was er een gedeelde winnaar. Zowel Kevin van Bemmelen als Joris Disseldorp behaalden 305 punten en mogen zich een heel jaar lang meestervoorspeller noemen. Na de prijsuitreiking volgde een spetterend jubileumfeest en was het nog gezellig tot laat! Rest mij nog een dankwoord te richten aan allen die betrokken waren bij het succesvol laten verlopen van dit toernooi. En dank aan alle hartverwarmende reacties aan ons als organisatie gericht. Het nagenieten kan beginnen, graag tot de volgende editie van het Stompwijkse zaalvoetbalkampioenschap! Het was ouderwets gezellig!

En voor diegene die zich afvragen hoe het met de vissen gaat?

Het gaat heel goed!

Uitslagen finaleavond vanaf de halve finales:

Halve finale dames                                                                                                                                        Hotshots – Revenge of BOE!             2-1                                                                                                                                                Pietertjes – F.C. de Maiden*(winnaar na Shoot-outs)1-1                                                                                                                                                 Halve finale heren:                                                                                                                                          F.C. Benson – Beatz                            2-0                                                                                                                                                The Limit – SVO Vrienden                 2-0                                                                                                                                                 Finale dames:                                                                                                                                        Hotshots – F.C. de Maiden 6-3                                                                                                                                                 Finale heren:                                                                                                                                          F.C. Benson*(winnaar na Shoot-outs) – The Limit 0-0

En ga voor de eindstand van het Vrienden van VV/ZZ-spel naar

www.vriendenvanvvzz.nl