Record voor Indy op 1000 meter

IJsclub ‘Nut en Vermaak’   

De schaatsers hadden afgelopen weekend met wisselende ijscondities te maken tijdens de verschillende wedstrijden. Op zaterdagavond bleek het ijs vrij zacht resulterend in weinig persoonlijk succes op de 3000 meter. In de ochtend bleek het ijs veel beter en regende het persoonlijke records.

De junioren B reden op zaterdag hun voorlaatste wedstrijd in de baancompetitie en kwamen in actie op de 3000 meter. Door het zware ijs slaagden weinigen erin een record te verbeteren. Freek Bennis scoorde, nadat hij eerder die avond in actie was geweest bij het ZZ toernooi, 4.48.14 en werd hiermee 5e. Hij eindigde hiermee 1 plek voor Erben van der Lans die 4.52.29 klokte. Guus Dungelmann, die verre van fit was, had het zwaar en werd met 5.10.50 9e.

Bij de dames debuteerde Myrthe Turk met 6.01.87. Halverwege de race had ze het erg zwaar, maar in de laatste 2 ronden wist ze zich weer te herpakken en kon ze nog versnellen.

In het ochtendprogramma kwam Indy de Jong in actie op de 1000 meter. Indy scoorde met 1.38.78 de snelste tijd bij de meisje en scherpte hiermee haar beste tijd aan met ruim 5 sec.

Uithof 9/10 februari 1000m 3000m
Indy de Jong 1.38.78 pr  
Freek Bennis   4.48.14
Erben van der Lans   4.52.29
Guus Dungelmann   5.10.50
Myrthe Turk   6.01.87 pr

 

Stompwijks succes op ploegachtervolging

 Zondagavond werd de 3e en laatste wedstrijd van de competitie ploegachtervolging verreden. Evenals de voorgaande 2 keren waren de Stompwijkse mannen het snelst. Erben van der Lans, Guus Dungelmann, Freek Bennis en Wieger de Haas (+ coach Olaf Verburg) lieten de concurrentie kansloos in de wedstrijden over 4 ronden.

Het Stompwijkse damesteam (Nadine Turk, Lisanne Zweers, Myrthe Turk en Wendy Oostdam) eindigde in de competitie op een 2e plek. Zij moesten de strijd aangaan met de concurrentie over 5 ronden.

Tom de Haas