Marathonschaatsen

In de mooie IJshal in Enschede werd afgelopen zaterdag de 12e wedstrijd om de KPN cup gereden. Een z.g. doorstroom wedstrijd waarbij de 20 beste B rijders bij de A mee mogen rijden en 20 beste C rijders bij de B. Voor de A heeft dat geen invloed op de wedstrijd maar wel voor de B. Reden waarom voor deze wedstrijd geen punten voor het klassement zijn te verdienen. Bij de Beloften pakten 8 man halfweg de wedstrijd een ronde voor. In de eindsprint van het peloton slipte de winnaar Aleid Klompmaker slim mee, op Johan Bakker (ploegleider van Tjilde Bennis) na bleven de overige 6 rijders naar elkaar kijken en kwamen te laat om de ontsnapten nog in te halen. Daan Gelling werd 3e en Roel Boek (GroeneHart) 4e. Bij de dames won Merel Bosma die geholpen door haar ploeggenoten een ronde voor pakten. 2e werd Manon Kamminga voor Imke Vormeer. Hun grote concurrent, Irene Schouten, was in Inzell en werd daar wereldkampioen bij de Mass start.

Tjilde Bennis finishte als 14e. Bij de Topdivisie wisten 10 man een ronde voor te pakken. Robert Post won in de zinderende finale nipt voor Evert Hoolwerf en Crispijn Ariëns.

A.s. zaterdag is op de IJsbaan in Dronten het NK marathon voor Junioren. Onder de deel nemers start Freek Bennis bij de B junioren. De wedstrijden zijn te volgen op live stream via schaatsen.nl en start om 12.30 uur.

In de avond zijn in Dronten ook de landelijke wedstrijden voor de mannen en vrouwen van de lange adem. Start om 17.45 voor de Beloften 19.15 uur dames en 20.30 Topdivisie. Ook deze wedstrijden zijn te volgen via live stream.

Aad de Haas