VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap 2019

 namens VV/ZZ-KZ Martijn Oudshoorn

 Uw verslaggever mocht afgelopen zaterdag iets later arriveren in de arena van sporthal Meerhorst. Het was een kort programma deze avond, maar zoals ook in de Tour de France met korte etappes, er stond vuurwerk te verwachten. Het was een beetje vochtig weer onderweg van Ter Aar naar Stompwijk, perfect weer om te vissen! Vissen, hoor ik u denken? Ik neem u mee naar een historische avond met een zinderend slot. Klokslag 18.20 begon Witte Condors aan zijn wedstrijd tegen VVVS. VVVS, altijd strijdend, maar helaas dit jaar meer strijdend tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Dennis Muusers wist hiermee wel raad en door zijn twee doelpunten behaalde Witte Condors zijn eerste overwinning deze editie. Daaropvolgend werd The Limit verrast door BCBH door onder meer twee doelpunten van Jari Lansbergen die zijn totaal al weer op vijf doelpunten bracht deze editie. BCBH, de halve finalist van de vorige editie, speelde fris maar was ook soms onsportief. Dit past natuurlijk niet in een gezellig dorpstoernooi en terecht was het dan ook dat Nick Ammerlaan van The Limit dit na afloop duidelijk maakte.

BCBH heeft beterschap beloofd en organisatie VV/ZZ-KZ geeft een dikke pluim aan Nick Ammerlaan voor zijn initiatief. Na deze confrontatie was er de wedstrijd waar de familie Vurens erg naar uitkeek. The Vlietteam, met Sjors Vurens tussen de palen, tegen het Team O’Neill van de jarige Adrie Kerkvliet en met Tim en Luc Vurens in de basis. Team O’Neill was een beetje zenuwachtig, want er moest gewonnen worden om aan de finaleavond deel te kunnen nemen. En zo gebeurde het dat de shirtjestas werd vergeten en de paniek enigszins zichtbaar werd. Gelukkig werd er een tas gevonden met passende shirts en kon de wedstrijd aanvangen, echter de zenuwen waren nog niet helemaal verdwenen wat resulteerde in een voorsprong van The Vlietteam door een schitterend hakje van Bas de Jong. Bas beloonde hiermee zichzelf en zijn team met een teamschotel, aangeboden door hoofdsponsor Kantoor Zaal, daar het een 35e doelpunt betrof. Team O’Neill was wakker geschud en de ervaren Edwin Develing maakte dan ook de gelijkmaker en kort daarop volgde zelfs de voorsprong door dezelfde Edwin Develing, die hiermee zijn totaal al weer op 5 doelpunten bracht deze editie.

The Vlietteam was nog niet verslagen, doelman Sjors Vurens schreeuwde zijn teamgenoten naar voren, want Team O’Neill leek kwetsbaar. Alle inspanningen van Sjors werden beloond, want Gert Hilgersom was het die de bal vervolgens in de kruising joeg en de gelijke stand op het scorebord bracht. Maar helaas voor Sjors en The Vlietteam, het slotakkoord was aan een andere Vurens. Tim Vurens wist uiteindelijk twee keer zijn oom te passeren en Team O’Neill plaatste zich hiermee voor de finaleavond in poule F samen met ZZ. Een knappe prestatie voor beide teams, daar zij al voor de 35e keer meedoen. Suriprofs in de wedstrijd daarna had minder geluk, want ondanks twee doelpunten van Jeroen Vonk en een overwinning, kwam Suriprofs één doelpunt tekort om zich te plaatsen. Titelverdediger Beatz deed de wedstrijd daarop zijn plicht en won zijn wedstrijd, dit was ook Orion van plan, echter lagen de Bevers dwars en resulteerde dit in een spannende wedstrijd, mooie doelpunten en uiteindelijk een gelijkspel na zelfs een 1-3 voorsprong van Orion. Ook de dames lieten zich van hun goede kant zien met een volle tribune in het vooruitzicht. Pietertjes, met de in topvorm verkerende Lisa Ammerlaan en overall topscoorster Amber v/d Salm in de basis, speelde fris combinatievoetbal en wist overtuigend te winnen van Revenge of BOE.

Lisa Ammerlaan maakte twee doelpunten en staat nu op gelijk hoogte in het topscoorstersklassement met Lisa de Jong van F.C. de Maiden. En laat nu de 2e halve finale Pietertjes-F.C. de Maiden zijn! Dit belooft wat!

Ook Amber v/d Salm scoorde haar doelpunt en staat nu al op 21 doelpunten na 10 edities VV/ZZ. Het publiek bleef nog even massaal zitten, want de helden van NOAD deden hun intrede. NOAD, messcherp tot op heden in deze editie, liet zich bijna verrassen, maar dankt zijn finaleplaats mede aan topscorer Mitchell Jacobs die twee keer scoorde en zijn totaal op zes doelpunten bracht. Het doelsaldo was uiteindelijk positief gezind voor NOAD, ondanks het mooie aanvallende spel van Base dat maar liefst vijf keer scoorde. Opvallend was dat keeper Lars den Hartog maar liefst twee keer scoorde. Ook Kevin van Bemmelen scoorde twee keer. Helaas het was voor Base niet genoeg. En zo wisten we welke veertien teams zich rechtstreeks wisten te plaatsen voor de finaleavond. Dit betekende ook dat er twee teams moesten worden ingeloot om tot een aantal te komen van zestien teams. Voor deze loting was de opdracht gegeven aan de heren van oud-organisator ZZ. En dit hebben we geweten!

Onder aanvoering van Frans Luiten werd het een historische loting om nooit te vergeten. Omstreeks 23.00 werd er namelijk een aquarium de kantine binnen gesjouwd met echte vissen erin. En niet zomaar vissen, echte atleten! Ook was er een constructie bedacht met acht banen gevuld met water. Eerst waren er twee heats van 7 vissen en de winnende vis per heat, verbonden aan een teamnaam, zorgde ervoor dat een 15e en 16e deelnemende team zich plaatste voor de finaleavond. Faas en The Vlietteam waren de gelukkige teams.

Hierna werden vier poules van vier teams geformeerd ook weer door toedoen van de vissen. Het leek even met tijd en wijle Duindigt en de mensen werden helemaal meegezogen in het enthousiaste commentaar van Frans Luiten. Wat een weelde aan de heren van ZZ, met dit spektakel, dank hiervoor!

Ook een speciale dank aan Frans Oliehoek voor het filmen en het mogelijk maken dat de kantine via de beamer de loting geheel live kon volgen! Het officiële wedstrijdprogramma begint dus om 16.00 vanwege de jubileumeditie. En dit moet gevierd worden! Vanaf 17.00 zal er voor de kinderen een kinderhoekje en een poffertjeskraam zijn. Ook een Happy Meal voor the Kids behoort tot de mogelijkheden en er zijn voor de deelnemers en publiek twee overheerlijke schotels voor een leuke prijs verkrijgbaar. Het wedstrijdprogramma zal tot ongeveer 22.00 duren, wanneer er geen shoot-outs nodig zijn in de halve finales en finales. Geen penalty’s deze editie dus, maar shoot-outs. De keuken zal ook rond deze tijd sluiten, uitgezonderd aan diegene die nog een teamschotel hebben gewonnen. Dat de keuken dicht gaat heeft te maken met het feit dat de kantine in feeststemming overgaat, het wordt een ouderwets gezellig avondje! Ouderwetse hapjes worden onder andere geserveerd, een DJ gaat zijn beste platen draaien, wij, organisatie VV/ZZ-KZ hebben er zin in, u ook? Tot dan!

En speciaal voor alle volgers van het Vrienden van VVZZ-spel, u kunt het toernooi live volgen ook gedurende de wedstrijden op www.vriendenvanvvzz.nl. Op dit moment heeft Joris Disseldorp nog stevig de leiding in handen in de tussenstand.

Uitslagen 4e speelronde 2 februari 2019

VVVS – Witte Condors 0-2                                                                                                                                                 The Limit – BCBH 0-3                                                                                                                                                 The Vlietteam – Team O’Neill 2-4                                                                                                                                                 Wilgenhof – Suriprofs 0-2                                                                                                                                                 Beatz – Marhatsies 4-1                                                                                                                                                 De Bevers – Orion 3-3                                                                                                                                                 Leipe Loetjes – Clare Valley Gold STARS 0-1                                                                                                                                                 ZZ – Vet-er-aan 1-0                                                                                                                                                 Revenge of BOE! – Pietertjes 0-3                                                                                                                                                 Base – NOAD 5-2                                                                                                                                                Goal Diggers – F.C. Benson  0-3