VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap 2019

namens VV/ZZ-KZ Martijn Oudshoorn

Op de dag van de klassieker al weer vroeg aan het verslag van de derde speelronde begonnen, terugkijkend op weer een enerverende avond. Een avond met vele hoogtepunten, spanning, sensatie, maar vooral veel strijd. Strijd om de eerste twee plekken in de zeven herenpoules, die rechtstreekse plaatsing betekent voor de finaleavond, gehouden op zaterdag 9 februari, te beginnen om 16.00. Noteert u deze datum en tijd alvast maar in uw agenda. Later meer, ik neem u eerst mee naar de wedstrijden van afgelopen zaterdag. Infinity moest als eerste aan de slag tegen het tot op het bot gemotiveerde Goal Diggers. Infinity wist hun favorietenrol echter waar te maken en verzekerde zich hiermee, door hun tweede overwinning in deze poule, van een plek in de finaleavond, ondanks een prachtig tegendoelpunt van Goal Diggers door hét talent van de Oostvlietweg, Bart van Santen.

De wedstrijd daarna kreeg The Vlietteam(VV) voetballes van ZZ. Door drie doelpunten van Jos Olijhoek, die hiermee aan kop staat van het topscorersklassement met zeven treffers, twee doelpunten van Jan Karens en één doelpunt van Frans Luiten, die hiermee in de boeken komt als laatste doelpuntenmaker in een wedstrijd in de geschiedenis van VV/ZZ-KZ, door letterlijk en figuurlijk in de zoemer de bal tegen de touwen te werken.

Na deze wedstrijd was het de beurt aan de Freddy’s in een wedstrijd tegen de Suriprofs. De Freddy’s, al eerder Dark Horse genoemd, wist hun tweede overwinning te behalen en wist hiermee zich te plaatsen voor de finaleavond door drie doelpunten van Stef Jansen en één doelpunt van eeuwig talent Pieter van Rijn.

Daaropvolgend moest Orion het opnemen tegen de halve finalist van de voorgaande editie, BCBH. In een prachtig en spannend duel trok Orion uiteindelijk aan het langste eind door twee doelpunten van Joris Disseldorp, die voorafgaand aan de wedstrijd op de foto ging vanwege het feit dat hij niet alleen een aardig balletje kan trappen maar ook nog kijk heeft op het spelletje, getuige zijn koppositie in het Vrienden van VVZZ-spel, en de winnende en wat een schitterend doelpunt, van Jorrian Hendriks die hiermee een teamschotel binnenhengelde als maker van het mooiste doelpunt van de avond.

De Teamschotels drijven de deelnemers tot ongekende hoogte, want niet alleen wordt het mooiste doelpunt beloond, ook de maker van ieder 35e doelpunt wordt rijkelijk beloond door hoofdsponsor Kantoor Zaal met deze delicatesse. De jacht naar deze trofee zal volgens kenner Cock van Bohemen zelfs nog groter worden, daar er een aanpassing is gedaan in de samenstelling van de Teamschotel. Zo ziet u maar, er wordt niets aan het toeval overgelaten gedurende dit toernooi. Naast Jorrian Hendriks, die de Teamschotel komende zaterdag krijgt uitgereikt, was het ook Wilfred van Haastert, van Dream Team, die vanwege een 35e doelpunt werd beloond en met open armen werd ontvangen door zijn teammakkers in de kleedkamer achteraf. Ondanks de drie nederlagen van Dream Team was de pret niet te drukken en dit doet organisatie VV/ZZ-KZ goed, want uiteindelijk draait het allemaal om de gezelligheid in dit jaarlijks terugkerende toernooi. Dream Team moest het overigens in hun laatste wedstrijd opnemen tegen Clare Valley Gold STARS. Ook in dit team straalt het plezier er vanaf en dit begint al bij de doelman, Jan Zuidgeest. Met veel passie en enthousiasme staat hij zijn mannetje en weten zijn teamgenoten dat er een betrouwbare sluitpost tussen de palen staat. Echter in deze wedstrijd mocht Jan Zuidgeest ook zijn andere specialiteit tonen aan het massaal toegestroomde publiek. Er werd namelijk een strafschop aan Clare Valley Gold STARS toegekend en Jan Zuidgeest meldde zich bij de stip. Jan kustte de bal, legde de bal op de stip, zoals alleen Jan dat kan, nam een aanloop en schoot vervolgens de bal ongenadig hard in de kruising. Het publiek wist het er is een nieuw held geboren! Na deze wedstrijd was het de beurt aan de dames. De finalist van de voorgaande editie, Hotshots, versloeg Revenge of BOE! door doelpunten van Daphne Grönloh en Ankie Deurloo en staat hiermee op de koppositie in de damespoule. Dit is belangrijk voor een goede uitgangspositie te creëren in de halve finales op de finaleavond. De nummer één in de damespoule zal namelijk een halve finale gaan spelen tegen de nummer vier. In de andere halve finale zullen de nummers twee en drie tegen elkaar gaan strijden. Dat het damesvoetbal erg in trek is, is te zien op de tribune. Vele toeschouwers komen op de dameswedstrijden af en dit is helemaal terecht. Zeker in het laatste damespotje deze avond was het vuurwerk. Een rechtstreeks duel tussen de beider Lisa’s. stond op het programma. Lisa Ammerlaan namens Pietertjes tegen Lisa de Jong van F.C. de Maiden. Het publiek ging er eens goed voor zitten. Pietertjes begon sterk en kwam op voorsprong door overall topscoorster, na tien edities VV/ZZ-KZ, Amber v/d Salm. F.C. de Maiden met de sterk keepende Femke Ammerlaan in het doel moest even slikken maar kwam knap weer terug in de wedstrijd en maakte zelfs de gelijkmaker door Laura Rijling. De mouwen werden vervolgens nog eens opgestroopt aan beide kanten. Lisa de Jong was het echter die ‘’De Maiden’’ op voorsprong bracht door een van richting veranderd schot. En dit smaakte naar meer voor Lisa de Jong. Iets later in de wedstrijd kreeg Lisa vervolgens de bal aangespeeld rond de middellijn en met een prachtige solo en een bekeken schot in de uiterste hoek scoorde Lisa haar tweede doelpunt van de wedstrijd en vijfde van het toernooi. Pietertjes daarentegen was nog niet verslagen, zeker niet met de snelle Lisa Ammerlaan in de gelederen. Lisa Ammerlaan werd dan ook in volle snelheid aangespeeld in de diepte en rondde beheerst af. Pietertjes ging vervolgens vol in de aanval en was dichtbij de gelijkmaker, maar dankzij knap keeperswerk van Femke Ammerlaan en de paal, na een schot van Amber v/d Salm, was het toch F.C. de Maiden die een knappe overwinning behaalde. In de wedstrijd daaropvolgend was het The Limit dat zijn tweede overwinning dit toernooi behaalde in een wedstrijd tegen de Bevers, door onder meer twee doelpunten van Nick Ammerlaan, die in een bloedvorm verkeerd en het publiek trakteert op oogstrelende acties. Rond de klok van 21.30 kwam regerend kampioen Beatz in actie tegen de helden van NOAD. In deze wedstrijd leek Beatz de winnaar te gaan worden door een doelpunt van Bo van Viegen, echter was het Rick Doelman die NOAD kort voor tijd langszij bracht en een gelijkspel in de wacht sleepte. Dit duur verdiende punt werd nog tot laat gevierd in een bomvolle kantine. Nog twee wedstrijden te gaan en de beurt was aan Wilgenhof in een wedstrijd tegen de Broekies. Twee ervaren teams al jaren actief op het ZZ-toernooi, maar nog steeds hongerig naar de winst. Wilgenhof bleek de sterkste en versloeg de Broekies door twee doelpunten van Martijn Droog en één doelpunt van Ronald Oudshoorn. In de laatste wedstrijd van de avond tenslotte wist Leipe Loetjes zich knap te plaatsen voor de finaleavond ten koste van Faas. Faas, waar de Bennis-Tandem weer goed voor de dag kwam en de gebroeders Rik en Freek Bennis weer ieder één doelpunt voor hun rekening namen, hield lang stand, maar door twee doelpunten van Frank Paalvast en de winnende van Jim v/d Nouweland, won Leipe Loetjes zijn tweede wedstrijd dit toernooi en was de vreugde groot na afloop. Aankomende zaterdag de laatste speelronde. Na deze speelronde weten we welke 14 teams zich definitief zullen plaatsen voor de finaleavond. Om tot een aantal van zestien teams te komen, zullen er twee teams worden bijgeloot. Vervolgens zullen er vier poules van vier teams bij elkaar worden geloot. De winnaars van deze vier poules zullen de twee halve finales gaan vormen. Traditiegetrouw zal deze loting plaatsvinden na afloop van de vierde speelronde in de kantine van de Meerhorst. Speciaal vanwege de 10e editie van VV/ZZ, zal oud-organisator ZZ op een heel spectaculaire manier zorg gaan dragen voor deze loting. Ook onze toernooidames Robine van Santen en Senna van Viegen zullen aanwezig zijn bij deze loting. Spanning en sensatie wordt verwacht mis het dus niet! Zoals beloofd kom ik nog even terug op de finaleavond. Het wedstrijdprogramma begint dus al om 16.00 en het thema ‘Ouderwets gezellig’ zal van vroeg tot laat zichtbaar zijn in zowel de kantine als in de zaal. Vanaf de start van de finalemiddag hebben we een leuk kinderhoekje en een poffertjeskraam. Verder zijn er twee jubileumschotels voor een leuke prijs verkrijgbaar en zal vanaf 21.30 de feestavond aanvangen in een kantine waar het nog lang ouderwets gezellig zal zijn. Meer hierover volgende week. Graag tot aankomende zaterdag in een bruisende Meerhorst.

En speciaal voor alle volgers van het Vrienden van VVZZ-spel, u kunt het toernooi live volgen ook gedurende de wedstrijden op

www.vriendenvanvvzz.nl

Uitslagen 3e speelronde 26 januari 2019

Infinity – Goal Diggers

3-1

The Vlietteam – ZZ                                               2-6

Suriprofs – Freddy’s                                              1-4

Orion – BCBH                                                           4-3

SVO Vrienden – 3x Niks                                       3-1

Clare Valley Gold STARS – Dream Team           5-2

Hotshots – Revenge of BOE!                               2-0

F.C. Benson – Hangover 96                               3-0

Pietertjes – F.C. de Maiden   2-3

De Bevers – The Limit 0-3

NOAD – Beatz 1-1

De Broekies – Wilgenhof 0-3

Leipe Loetjes – Faas

3-2