Kerstfeest 2018

De soos van de K.B.O.-P.C.O.B. Stompwijk vierde dit jaar hun kerstfeest op 17 december. De dag begon met een Eucharistieviering in de R.K. kerk o.l.v. Pastoor Walter Broeders. Hij hield een vlammende preek met als thema: “Wees niet bang, ga naar het Kerstkind”. Laat je niet afleiden door alle berichten van de media en de beslommeringen van de dag.

Na de viering werden we in het Dorpshuis verwacht. Daar was de zaal feestelijk ingericht. Het zag er heel gezellig uit. Wij kregen koffie met gebak en de gesprekken aan tafel waren gemoedelijk. Ook de Pastoor kwam koffie drinken en natuurlijk gingen die gesprekken over het reilen en zeilen in de kerk.

Na de koffie kregen we een borrel met versnaperingen. Wat werd er toch goed voor ons gezorgd. Ondertussen kwam Angelee een heerlijk Thaïs buffet klaarzetten. Je kon kiezen uit verschillende soorten vlees, kip, saté, groenten, rijst, mie en frietjes. Voor iedereen was er wel wat van zijn of haar gading bij. Doordat de bordjes niet al te groot waren kon je rustig drie keer opscheppen. Er was genoeg voor iedereen.

Na het eten werd er een gedicht voorgedragen over een kind dat op zoek was naar iemand die haar iets kon vertellen over het Kindje in de kribbe. Gelukkig had opa nog een Bijbelboek en vertelde dat je alles over het Kindje Jezus in de Bijbel kan lezen.

Na het eten toen alle vaatwerk was opgeruimd bracht Niek Vianen met zijn elektrische keyboard het gezelschap in hogere sferen. Foxtrot, twisten en walsen: er gingen behoorlijk wat beentjes op de vloer! Kon je moeilijk lopen dan hield je danspartner je stevig vast, of toch niet helemaal? Het ging er lustig aan toe! Maar aan alle vrolijkheid komt een einde.

Als afscheid een kop koffie of thee. Met het lied “I`m dreaming of a white Christmas” werd de middag afgesloten.

Hebt u nu deze kerstviering gemist kom dan de volgende kerstviering in december met ons meevieren!

Wil, Mieke, Aad, Trees, Sjaan, Jan en Marianne: namens de mensen die deze mooie dag hebben bezocht, heel hartelijk dank.

Willie van Elk