Duurzame woning met hulp vanuit WoonWijzerWagen

Op vrijdag 11 januari 2019 stond de WoonWijzerWagen voor de eerste keer in de gemeente Leidschendam-Voorburg, in de wijk Essesteijn. In januari en februari volgen nog vier locaties. Woningeigenaren zijn hier van harte uitgenodigd om advies in te winnen over hoe zij hun woning kunnen verduurzamen. En om zich in te schrijven voor het laten maken van een gratis warmtebeeldfoto van de gevel van de woning.

Wethouder duurzaamheid Astrid van Eekelen bracht een bezoek aan de wagen: “Het verduurzamen van woningen is niet alleen goed voor het milieu, het geeft ook meer wooncomfort en kan geld besparen. In de WoonWijzerWagen zijn onafhankelijke duurzaamheidsmakelaars aanwezig die inwoners alles kunnen vertellen over de verschillende mogelijkheden. Zo werken wij samen met inwoners aan een duurzaam Leidschendam-Voorburg.” Zonnepanelen, gevel- en dakisolatie, elektrisch verwarmen, duurzame materialen, bedenk het en de onafhankelijke duurzaamheidsmakelaars van de WoonWijzerWagen kunnen erover vertellen. Zij doen hun best om specifieke vragen goed te beantwoorden. In de wagen zijn voorbeelden aanwezig, zodat bezoekers ook kunnen zien wat er mogelijk is.

Gratis warmtebeeldfoto

Op een warmtebeeldfoto is precies te zien op welke plekken de gevel niet goed geïsoleerd is. Goede isolatie zorgt voor een behaaglijk warme en gezonde woning; ongeschikte isolatie kan schimmel en vochtproblemen veroorzaken en zorgt voor kou. De foto laat door middel van kleuren zien waar de naden, kieren en koudebruggen zijn. En dus waar isolatie nodig is. In aanvulling daarop is via de thermoscan op lv.klimaatatlas.net te zien hoe het met de isolatie van daken is gesteld.

Datum                                                                      Locatie

18 januari van 15.00 tot 19.00 uur          Wc Julianabaan, Voorburg

19 januari van 10.00 tot 18.00 uur          Wc Julianabaan, Voorburg

1 februari van 15.00 tot 19.00 uur          Herenstraat Voorburg

2 februari van 10.00 tot 18.00 uur          Herenstraat Voorburg

8 februari van 15.00 tot 19.00 uur          Sluiskant Leidschendam

9 februari van 10.00 tot 18.00 uur          Sluiskant Leidschendam

15 februari van 15.00 tot 19.00 uur        Wc Prins Frederiklaan, L’dam

16 februari van 10.00 tot 18.00 uur        Wc Prins Frederiklaan, L’dam

Duurzame woongemeente

De gemeente Leidschendam-Voorburg streeft er naar om een groene, duurzame woongemeente te zijn. Om dat te bereiken wordt gewerkt aan duurzaam energiegebruik, CO²-reductie en aardgasvrije wijken. De gemeente stimuleert inwoners om waar mogelijk duurzaamheidsmaatregelen te nemen. De samenwerking met de WoonWijzerWinkel helpt daarbij.