Creatieve ochtenden in het Kulturhus met Elly de Waal

Een tijdje terug deden we een oproep voor leuke, nieuwe initiatieven in het Kulturhus. We kregen al snel een enthousiaste reactie van Elly de Waal. Zij wil graag in het nieuwe gebouw van start gaan met een creatieve invulling van de koffieochtenden en gerichte themaworkshops.

Wat leuk dat je reageerde op de oproep!

Ja, natuurlijk! We hebben straks een mooi nieuw Kulturhus. Dat moet je met elkaar leuk maken, dat soort dingen gaan niet vanzelf. Ik woon achter het Kulturhus, ik kan erheen lopen. Dan kan ik hier wel in mijn atelier werken, daar ben ik ook gelukkig, maar het is toch ook heel leuk om het juist samen te doen. Zo’n mooi gebouw en mooie ruimtes, daar moeten we gebruik van maken. Wel denk ik dat we nog moeten gaan leren om het te gebruiken. Ik vind het leuk om een bijdrage aan een enthousiaste start te leveren. En ik wil best een creatieve kartrekker zijn.

Wat ga je precies doen?

Het lijkt mij heel leuk om twee koffieochtenden aan te vullen met creatieve bezigheden. We zeggen allemaal ‘Maandag Wasdag’, maar het lijkt mij veel leuker om er een ‘Creatieve Textiel Dag’ van te maken. Ik denk dat je daarmee wat extra’s biedt dan alleen koffie schenken. Schuif maandag gewoon aan als je wilt breien, haken, borduren, punchen of andere creatieve textiele bezigheden wilt doen. Een ander idee dat ik heb, is om ochtenden te organiseren om aardewerk/porselein/glas te gaan beschilderen. Veelzijdig en hartstikke leuk. Je kunt je (oude) eigen materialen meenemen of voor een klein bedrag wat van mij kopen. Verf, penselen e.d. materialen heb ik tegen een kleine vergoeding beschikbaar. Ook hier vind ik het leuk als mensen gewoon binnen kunnen lopen wanneer het hen uitkomt. Lekker vrijblijvend.

Hoe ga je het aanpakken?

Graag wil ik het met een paar andere creatieve duizendpoten opzetten. Ik ben dan ook op zoek naar mensen die het leuk vinden om te helpen met het organiseren van zo’n creatieve ochtend. Liefst met ervaring in breien en haken. Dan kunnen we elkaar ook wat afwisselen. Ik wil graag van start als het Kulturhus open gaat. Het lijkt me ook leuk om in het Kulturhus machinaal te gaan punchen. Dat is een techniek waarmee je verschillende lappen stof in elkaar weeft, ik heb daar vijf machines voor en een heleboel materiaal. Tijdens de koffieochtend zal ik soms demonstraties geven om de vele mogelijkheden te kunnen laten zien.

In je dagelijks werk ben je ook creatief bezig, toch?

Ja, ik doe dit mijn hele leven al, zowel vrijwillig als professioneel. Voor mijn werk ben ik designer bij de groothandel Kippers Hobby. Ik geef daar creatieve workshops, sta op beurzen en we maken films over hoe je de materialen kunt gebruiken. Als zelfstandige geef ik allerlei cursussen, kinderfeestjes e.d. in mijn atelier in de Waterviolier. Daarnaast werk ik als vrijwilliger bij Florence Wijndaelercentrum, een zorgcentrum voor ouderen.

Op welke leeftijdsgroepen richt je je?

Ik vind het leuk om voor alle groepen mensen te werken. Ik werk net zo lief met kinderen als met mensen die de 90 gepasseerd zijn en alles wat daar tussen zit. Met de koffieochtenden bereik ik natuurlijk wel juist de mensen die niet meer werken of naar school gaan. Dus als ik iets voor de andere groepen wil doen, moeten we gaan kijken naar een ander tijdstip. Maar dat komt later wel, eerst maar eens starten. Ik heb er veel zin in!

Als je Elly de Waal wilt bereiken, kan dat via telefoonnummer:

071 – 580 22 71 of mailadres hobbycirkel@outlook.com.

Bestuur Stichting Dorpshuis,

Theo van Velzen, Aad de Haas, Bert Wolterbeek

en Frank van der Voort

E-mail: info@dorpshuis-stompwijk.nl

Telefoon: 06 21 85 36 61