VV/ZZ-KZ Zaalvoetbalkampioenschap 2019

namens VV/ZZ-KZ Martijn Oudshoorn

Het jaar 2019 is nog maar net begonnen en het eerste ‘’ZZ-avondje’’ zit er al weer op, en wat voor een avond! De verrassing van de vorige editie bij de heren, Faas, mocht als eerste zijn kunsten vertonen binnen de lijnen van de arena van de Meerhorst. Klokslag 1730 werd de bal voor het eerst in beweging gebracht. Faas liet zien dat de prestaties van vorig jaar geen toeval waren, met vlijmscherpe afgeronde aanvallen werd Dream Team verrast. Met name debutant Freek Bennis stal de show met drie doelpunten, wat een debuut op het decor van de 35e editie van het Stompwijkse Zaalvoetbalkampioenschap! In de daaropvolgende wedstrijd was 3x Niks scherper voor de goal ten opzichte van Witte Condors en trok 3x Niks uiteindelijk aan het langste eind, mede dankzij hun topscorer Mehmet Çakan, die twee keer scoorde. Na deze wedstrijd was het de beurt aan één van de favorieten voor de eindzege, F.C. Benson. In een wedstrijd tegen Infinity moest F.C. Benson flink aan de bak en had keeper Joeri v/d Salm kunst en vliegwerk nodig om zijn doel schoon te houden. Toch kwam F.C. Benson op een 2-0 voorsprong onder andere door een doelpunt van de altijd fanatieke Bart v/d Salm. Infinity gaf zich nog zeker niet gewonnen en kwam terug in de wedstrijd door één van de pareltjes van het ZZ-toernooi, Rick de Haan.

Echter was het nog zo’n parel, Enrico Geus, die zijn eerste treffer deze editie liet noteren en hiermee de voorsprong van F.C. Benson vergrootte. Wederom kwam Infinity terug in de wedstrijd, nu door Jaco Sweere, maar wederom was het Enrico Geus die door een snoeihard schot keeper Ian den Hartog kansloos liet. Tenslotte was het slotakkoord aan nog een debutant, Axel Smit, die de eindstand bepaalde in het voordeel van F.C. Benson: 5-2. Daarna was het de beurt aan de Freddy’s die een zware tegenstander had getroffen in de Broekies, zesvoudig kampioen in de ZZ-historie. Echter met de altijd scherpe Guus Vincenten in de goal en met ervaren spelers als Ronald van Santen, Hans Havik, Pieter van Rijn en last-minute aankoop Wouter van Santen, werden de Broekies verslagen mede door een schitterend doelpunt van Ronald van Santen. De bookmakers wisten het zeker na deze wedstrijd, de Freddy’s wordt een echte Dark Horse dit toernooi! Net voor de officiële aftrap mochten voor het eerst de dames van start. Hotshots, verliezend finalist van de vorige editie, kwam verzwakt aan de start door vele afwezigen, maar wel weer gelukkig met Anouk Kulk in de basis, die hopelijk het blessureleed voorgoed achter zich kan laten. Tegenstander Pietertjes moest het doen zonder hun rots in de branding en wereldreizigster Yelka Osse.

Maar met de in supervorm verkerende Lisa Ammerlaan en regerend ‘’Toto-Koningin’’ Loes Looijen kwam Pietertjes uiteindelijk als sterkste uit de strijd, ondanks een doelpunt van, jawel!, Anouk Kulk en Last Minute aankoop Noëlle v/d Salm, die letterlijk een half uur voor de wedstrijd werd getransfereerd. Na dit boeiende duel was de officiële aftrap een feit. De vele vrijwilligers, zoals bijvoorbeeld de scheidsrechters, de EHBO-leden van St. Liduina, mensen achter de bar, mensen achter het scoreboard, die betrokken zijn gedurende het toernooi werden vooraf geroemd en bedankt! Ook speciale dank aan de sponsors die het toernooi mede mogelijk maken; hoofdsponsor Kantoor Zaal, staat ook dit jaar weer garant voor het beschikbaar stellen van de overheerlijke teamschotel na ieder 35e doelpunt en deze editie ook voor ieder mooiste doelpunt van de avond, Luiten Food, Boerderij ’t Geertje, Bloemsierkunst ‘’De Passie’’, Transportbedrijf J.L. van Rijn, E. van Vliet Transport, Autobedrijf Luiten, Fotografie Carmen en de balsponsor van dit jaar A.T.M. van Santen. En deze laatste sponsor verraste organisatie VV/ZZ-KZ met een uniek cadeau voor hun tienjarig jubileum. Er werd een middenstip overhandigd van echt gras, heilig gras van het weiland aan de Oostvlietweg van de familie Van Santen, waar het voor VV(Vlietteam Voetbalcombinatie) allemaal begon. Maar dit was niet de enige verrassing, ook werd er een overheerlijke taart met een foto waarop het weiland van de heilige grond werd afgebeeld, overhandigd aan de organisatie, waarvoor dank namens de gehele organisatie, het heeft gesmaakt! Toen was het de beurt aan organisatie VV/ZZ-KZ om een aantal mensen in het zonnetje te zetten. Onze nieuwe toernooidames, Robine van Santen en Senna van Viegen, Guus Vincenten die na 21 jaar competitie zaalvoetbal afscheid nam voor een groot publiek en tenslotte twee teams die voor de 35e keer aan de aftrap stonden: Team O’Neill en ZZ. En deze twee teams, waarvan Adrie Kerkvliet namens Team O’Neill en Frans Luiten van ZZ prachtige woorden spraken over het verleden en heden van het ZZ-toernooi, moesten na de officiële aftrap de strijd aanbinden met elkaar en wat een prachtige wedstrijd werd het! Edwin Develing, al 35 edities actief voor Team O’Neill, opende de score, maar niemand minder dan Jos Olijhoek, ook al 35 edities actief, maakte gelijk. Frank den Hartog zette ZZ vervolgens op voorsprong, echter was het Tim Vurens die de stand weer gelijk trok.

Vervolgens was het weer tijd voor de Jos Olijhoek-show. Met 2 doelpunten, waarvan één doelpunt goed was voor de eerste teamschotel deze editie, was het verschil weer twee in het voordeel van ZZ. Daaropvolgend bekroonde Edwin Develing zijn sterke optreden met nog een doelpunt, echter was het wederom Jos Olijhoek die de genadeklap uitdeelde en ZZ in jubelstemming de kantine in loodste. Nog helemaal in extase van deze wedstrijd, was er geen tijd om tot rust te komen, want de daaropvolgende dameswedstrijd was een reclame voor het damesvoetbal. Met name het team F.C. de Maiden viel op door het uitmuntende samenspel en prachtige doelpunten.

Voor het eerst in hun door Rijling Veehandel beschikbaar gestelde shirts werd er vanaf de aftrap fanatiek verdedigd, goed samengespeeld en werden hun sterspeelsters, Lisa de Jong en Laura Rijling, goed gezocht en voorzien met bruikbare passes. Dit resulteerde in drie doelpunten van Lisa de Jong, vorig jaar al verkozen tot Most Valuable Player Women, één doelpunt van Lara van Schaik, die zich helaas blesseerde met dit doelpunt, en het mooiste doelpunt van de avond van Laura Rijling, die met een fantastische uithaal de debuterende keeper van Revenge of BOE! verbouwereerd achterliet en hiermee een teamschotel in de wacht sleepte en deze de volgende speelavond krijgt uitgereikt. Na deze wedstrijd was het debutant Hangover 96 die zijn eerste 3 punten kon bijschrijven na een rechtstreekse overwinning op hun generatiegenoten van Goal Diggers.

In deze wedstrijd was Max van Schaik de gevierde man en werd na afloop veelvuldig geknuffeld door zijn teamgenoten. Ook in de laatste drie wedstrijden werd er flink gescoord. Respectievelijk SVO Vrienden, met de drie keer scorende Mitchell Maaskant, die nu al door hun achterban als hun Maaskantje door het leven gaat, BCBH, met de twee keer scorende Jari Lansbergen, en Vet-er-aan mochten uiteindelijk ook hun eerste drie punten bijschrijven. De toon was gezet, de kop is er af. Een eerste avond met veel spelvreugde, veel doelpunten en veel gezelligheid in een bruisende kantine, dit smaakt naar meer, op naar de volgende avond over 2 weken op 19 januari 2019! Rest ons aan alle geblesseerden, welke genoodzaakt waren om de EHBO-leden te raadplegen, een voorspoedig herstel toe te wensen!

Uitslagen 1e speelronde 5 januari 2019

Faas – Dream Team 6-3                                                                                                                                                  3x Niks – Witte Condors 3-1                                                                                                                                                 F.C. Benson – Infinity 5-2                                                                                                                                                 Freddy’s – De Broekies 2-0                                                                                                                                                 Base – Marhatsies 1-1                                                                                                                                                 Pietertjes – Hotshots 3-2                                                                                                                                                 ZZ – Team O’Neill 5-3                                                                                                                                                Revenge of BOE! – F.C. de Maiden 0-5                                                                                                                                                 Goal Diggers – Hangover 96 0-2                                                                                                                                                 SVO Vrienden – VVVS 4-0                                                                                                                                                 BCBH – De Bevers 5-1                                                                                                                                                 Vet-er-aan – The Vlietteam 2-1

En speciaal voor alle volgers van het Vrienden van VVZZ-spel, u kunt het live volgen ook gedurende de wedstrijden op www.vriendenvanvvzz.nl