Van Velsen Rally Sport

De update 1ste week Africa Eco Race: Onze beste rally tot nu toe!

De eerste week van de Africa Eco Race zit er op en ons team begint vandaag, maandag, aan de tweede week.

De rally is tot nu toe heel goed voor ons team verlopen. Ons Blauwe Schatje en de crew zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben de uitdagingen van Marokko prima doorlopen. Ze weten zich in het sterke deelnemersveld goed te handhaven. Een belangrijke rede hiervoor is het tactisch rijden van Aad. Het was zaak om het materiaal en vooral de banden te ontzien op de verraderlijke etappes met heel veel scherpe stenen. Beter een paar minuten langzamer rijden dan een meer dan een kwartier verliezen door banden wisselen blijkt een succesvolle tactiek. Ook de truck heeft nog geen problemen gekend. Hoewel Aad als vierde truck is gestart moest hij in de eerste etappes wat toegeven op anderen, maar door het tactisch rijden en het uitblijven van problemen staat hij nu weer vierde in het truckklassement en zelfs twaalfde in het gecombineerde auto en truck klassement. Een geweldige prestatie, zeker als je bedenkt dat de auto’s 190km per uur mogen en kunnen rijden en de trucks ‘maar’ maximaal 150km per uur mogen. Doordat er geen problemen waren met het materiaal in de eerste week van de rally kon het team tijdens de rustdag, zondag in Dakhla, zich volledig richten op het noodzakelijke onderhoud aan de truck en alles weer in topconditie brengen voor de tweede week van de rally. De sfeer in het hele team is opperbest en er wordt echt uitgekeken naar de uitdagingen van de tweede week van de rally.

De tweede week van de rally zal in meerdere opzichten een grote uitdaging worden. Vandaag wordt gelijk al de grens overgestoken naar Mauritanië waar veel en zachte zandduinen een compleet andere tactiek vragen van het team. Daarbij opgeteld zal de rallycrew de dinsdag en woensdag een marathon etappe voor de kiezen krijgen waarbij ze geen assistentie hebben in het tussenliggende bivak. Toch wordt er door Aad reikhalzend uitgekeken naar de duinen van Mauritanië. Dit is zijn ‘ding’. Waar sommige andere deelnemers vrezen om vast te komen zitten en veel te moeten scheppen, ziet Aad zijn kansen groeien doordat de kracht en bouw van de Ginaf en zijn gevoel bij het duinen rijden hem veel zelfvertrouwen geven. Er zijn natuurlijk geen garanties op succes en ze zullen zeker wel op de proef worden gesteld maar dat hoort er uiteraard bij.

U kunt natuurlijk live meekijken via onze website www.vanvelsenrallysport.nl hoe de mannen het er vanaf brengen. U ziet dan de live timing en zelfs ook waar ze zich bevinden in de etappe.

 

Foto: Alessio Corradini

 

Dinsdag 8 januari zend RTL7 rond 23.45uur de eerste van twee algemene uitzendingen uit over de Africa Eco Race. Om ervoor te zorgen dat de Nederlandse deelnemers en natuurlijk dus ook ons team goed in beeld komen maakt Rob -in het dagelijks leven professioneel videoproducent en programmamaker- in samenwerking met de rally organisatie en Tim Buitenhuis (aanwezig in de rally) nu elke dag een complete rally uitzending. Deze kunt u onder andere vinden op onze facebookpagina en de pagina van de Africa Eco Race, maar ook op youtube bij Africa Eco Race Rallynieuws en bij diverse online mediakanalen zoals bijvoorbeeld de website van omroepwest.nl.

Op facebook: https://www.facebook.com/vanVelsenRallySport/ Op Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCds2r30ASdpU6OX1aWfQ6cA

U hoeft dus niets te missen!

Tot slot kijken we stiekem al een beetje uit naar de terugkomst van het team op dinsdag 15 januari. Wij hopen de mannen en vrouw op Schiphol te mogen ontvangen met een grote lach en medaille.

Op die dinsdagavond zal ook, net als voorgaande jaren, de ‘terug-komavond’ worden georganiseerd in De Bles in Stompwijk.

De avond begint om 19.30uur.

Foto: Tim Buitenhuis

Wij hopen dat u wederom met velen komt om het team een warm welkom te heten en met de mooiste verhalen en beelden terug te kijken op de rally.