Gerard, door Leo de Haas

De herinneringen van Leo de Haas die vele leuke momenten met hem heeft meegemaakt.

Gerard is heel lang grensrechter in ons vriendenelftal geweest, hij nam zijn taak serieus en rende met grote en kleine passen langs de lijn en maakte soms meer meters dan wij. Dat Gerard ons als speler graag een moment van ontspanning gunde kon je wel aan hem overlaten. Hij bracht zijn pick-up mee en zei altijd: “Even een plaatje draaien jongens” dan klonk als snel het liedje van tante Mien door de kleedkamer en wat een plezier hadden we dan, maar hij zelf nog het meest. We gingen weer zeer ontspannen de 2e helft in.

Gerard vierde elk jaar zijn verjaardag. Bijna altijd waren de weersvoorspellingen slecht. Dus om toch droog te zitten bouwden we achter in zijn tuin een houten geraamte met een zwart zeil er overheen. Er kwamen lampjes in en als de regen op het plastic kletterde werd de sfeer opperbest. Eén keer waren de voorspellingen zo slecht dat we toch maar naar de paardenschuur moesten uitwijken. Wat hij niet wist, dat we deze avond een buikdanseres hadden uitgenodigd. Het werd een onvergetelijke avond. Het regende, waaide en onweerde zo hard dat de paarden die in de schuur stonden helemaal wild werden. Toen de buikdanseres binnen kwam, speciaal voor Gerard begon hij gelijk te lachen en toen ze ook nog op Gerard zijn schoot ging zitten, was hij helemaal in zijn element. Wat heeft hij deze avond genoten.

Toen Gerard zijn 50e verjaardag vierde deed hij dit in het Dorpshuis. Hij is toen met paard en wagen opgehaald bij zijn huis en reed samen met zijn zus door het dorp heen naar het Dorpshuis. Hij was zeer verrast en genoot hier ongelooflijk van.

Visclub het metertje 25 jaar.

Gerard was medeoprichter en was bij alle voorvergaderingen aanwezig. Behulpzaam als hij was kon je op hem rekenen. Hij had zijn hengel en viskoffertje goed op orde en vond het prachtig om voor zijn huisje aan de waterkant te zitten. Na het vissen genoot hij van de gezelligheid waar hij zelf ook kostelijk om moest lachen.

Later vierde hij zijn verjaardag bij ons en was hij een uitstekend gastheer.

We hebben een prachtige tijd met hem beleefd.

Gerard, bedankt voor de mooie dingen.

Leo de Haas