35ste Internationale Meerhorstloop

De Meerhorstloop trekt vanwege het unieke parcour en idem sfeer ook buiten Nederland steeds meer aandacht getuige het feit dat er zelfs vanuit Nieuw Zeeland een atlete naar Stompwijk afgereisd is. Gestimuleerd door het vooruitzicht op een kilo kipfilet zette ze en passant een mooi nieuw record op de 10 km neer, Dat ze hiermee de oud Stompwijkse Mariska Scholtes uit de boeken liep moeten we maar voor lief nemen. In navolging hiervan was er ook op de 15 km een dame die de afstand een kwart minuut sneller volbracht dan welke vrouw ooit.

Voor onze prominent Han Kulker die zowel de starts als de prijsuitreikingen voor en met ons deed een mooie opsteker al dit talent. Zelf was hij in de jaren 90 een topper op de 1500 meter zelfs met deelname aan de Olympische spelen. Nu houd hij zich bezig met het opleiden van jeugd talent,en onder het motto “hollen met Han” begeleid hij beginnende lopers naar betere prestaties. Dit vond allemaal plaats onder perfecte weersomstandigheden tijdens deze winterloop. Weinig wind en een temperatuur van een graad of 6. Er waren dan ook enkele diehards die in korte broek en mouwen aan de start verschenen.

Het toeval wil dat terwijl wij deelname uit Nieuwzeeland mochten verwelkomen, de helft van ons befaamde speaker-duo wegens een bezoek aan dat land verstek moest laten gaan. Sjaak Luiten werd dit jaar prima vervangen door Hans Lelieveld, maar Frans Luiten had toch duidelijk wat moeite met de vervanging van zijn broer. Hij stotterde zelfs een keer, “waarvan akte”.

Al met al weer een fantastische loop met over de breedte snelle tijden. 0p de 10 km 7 deelnemers onder de 40 min, en op de 15 km 3 deelnemers onder het uur. Ook het aantal deelnemers is ten opzichte van vorig jaar vooruit gegaan. Een opsteker voor de organisatie en vrijwilligers die hun werk beloont zien. Voor de sponsors ook een prikkel hopelijk om hun steun voort te zetten anders zouden de kippetjes weleens in de kou kunnen komen te staan.

Dank dus aan:

Kantoor Zaal Administratie en Belasting advies; Luiten Staalconstructie, Luiten Landbouw Mechanisatie en Scheria pluimvee specialiteiten.

Alsook COOP Stompwijk voor de mandarijnen en Maurice van de Bosch voor de prijzen voor de jeugdloop.

De uitslagen;

Jeugd 1.8km

Jessy van Marwijk                10:02

Thijs van Santen                      8:03

Merle van Rijn                      10:10

Tjeerd de Haas                        8:39

Julia von Eckardstein       10:27

Tim von Eckardstein           8:41

5,6km            Nanda Blom                      27:35         Jorrit Ooyen            20:59

Everdien Hortings            29:35        Joris Hansen            21:25

Petra van de Brink            31:05         Max van Buren      21:42

10km Hannah Oldroud                      37:04        Jeroen Zuiderduin 36:19

Mandy van As                                          42:24          Marc Lelieveld        37:35

Brenda Schuurkamp                          45:41         Wouter Stuurman   37:49

15 km     Astrid Heida            1:07:48               Bas Albers                     58:00

Heleen van’t Hof                     1:10:12               Bob Lawende              59:05

Eva Geschier                             1:17:05               Hans Beukema            59:10