Zondagochtend, de kerkklokken luiden hun van-harte-welkom-klokken

Het is vandaag met de vroege sneeuw niet druk in de kerk. Toch hebben weer vele handen licht werk gemaakt en dat is te merken aan de koffietafel. Ik ga op zoek naar complimenten en die zijn er volop. Logisch dat deze uitgaan naar de vele handen. Jos van Santen geeft de complimenten aan allen die zich inzetten voor de kerk, zoals de pastoor, de koffiezetters. Met elkaar zorgen zij voor een gezellige bijeenkomst in de kerk maar zeker ook daarna wanneer ze met elkaar koffie gaan drinken. Jos wil veel meer mensen uitnodigen om hierheen te komen.

Aad Overdevest is ook blij met Lilia en Nel die altijd heerlijke koffie zetten. Hij is blij verrast door Peter Hilgersom de zich al enige tijd als koster inzet, maar nu ook zijn echtgenote Astrid die zich als lector heeft gemeld. Fijn om te zien dat er nieuwe mensen zich aandienen. En natuurlijk ook naar Anneke van Bemmelen en Wea Manders die zich enorm inzetten voor het gezamenlijke diner op de 1e vrijdag van de maand. Aad schuift bijzonder graag aan en geniet hiervan.

Ria van Dijk en dochter Clasien zitten eveneens aan de koffie. Ria is enorm blij dat Clasien haar vanmorgen opgehaald heeft. Met de sneeuw durfde ze er echt niet alleen op uit. Clasien spreekt haar waardering uit voor de inzet van de jeugd, zoals bij Summerland om de actie erin te houden in een vergrijzend dorp als Stompwijk. En natuurlijk Aad van Boheemen die afgelopen lange, hete zomer, heeft aangeboden de plantjes op het graf van haar vader Aad van Dijk water te geven.

Ria denkt terug aan het afgelopen jaar waarbij ze de ene week nog met Nel Hogervorst en Catrien Soonius haar vriendinnen/buurvrouwen op vakantie is geweest en de week erna alles veranderde. Nel is na een val en wat omzwervingen inmiddels opgenomen in een verpleeghuis in Den Haag en Catrien is vorige maand overleden. Hoe snel kan het gaan. Pluk de dag!

Er wordt nagepraat over de kerkdienst en met elkaar de complimenten aan pastoor Broeders. Thema vandaag: wees blij! Zo bedankte hij de koster Peter en organist Truus voor hun bijdrage. Hij neemt zijn ervaringen in het dagelijks leven of dat wat hij ziet of hoort mee naar de kerk om dit met hen te delen. Zo was hij afgelopen week naar de inwijding van de nieuwe bisschop geweest en was hierdoor geïnspireerd. De bisschop mocht eigenlijk als klein jongetje niet meelopen in de processie. Hij kreeg echter een mantel om en een schepje als staf mee en mocht als schaapsherder toch meedoen met de opdracht: lopen, lopen, lopen, je best doen en het geloof uit te dragen. Dit was de boodschap van vandaag. Dit heeft Jos direct in zijn oren geknoopt, zie tekst hierboven.

Marianne en Cors Oudshoorn hebben zich afgelopen week verbaasd over de inzet van de ambulance. Een uitslag van de bloedwaarde was te hoog, men kon de persoon niet bereiken (die zat bij hen een bakkie te doen) er werd geen risico genomen. Uit voorzorg reed de ambulance voor om de nodige testen te doen. Zo goed om te weten dat er op een deze manier naar je omgekeken wordt. Dan de complimenten aan Greet Kerkvliet. Wat een kanjer is dat toch, altijd opgewekt en vrolijk. Ze is aan haar rechterzijde verlamd geraakt en kan nu dankzij veel oefenen met links schrijven maar ook schilderen. Ze heeft van iemand een tekentafel gehad en hier is ze heel blij mee en nu kan zij haar hobby schilderen weer uitvoeren. Haar kamer hangt vol met schilderijen. Dat is de juiste spirit.

Petra