Fanfare Juliana ziet uit naar vol geluid én nieuwe muzikanten

Vanaf februari pakken de leden van de fanfare hun instrumentkoffers om te verhuizen naar het Kulturhus. Voorzitter Arie Lelieveld ziet de verhuizing met vertrouwen tegemoet.

Jullie hebben heel wat jaar in het Dorpshuis gerepeteerd, toch?

Dat klopt. De fanfare bestaat al weer 108 jaar en we hebben nog gerepeteerd in het oude Dorpshuis dat eind 1980 is afgebrand. We zijn dus al tientallen jaren verbonden aan het Dorpshuis. We gaan het straks dan ook zeker missen.

Kijken jullie uit naar de nieuwe locatie?

Jazeker. Het is natuurlijk altijd een beetje spannend, we zijn vooral erg benieuwd naar de akoestiek. Met onze blaasinstrumenten is het plezierig als het geluid niet direct wordt uitgedempt. In het Dorpshuis klinken onze klanken wat dof. Inmiddels zijn we dat natuurlijk wel gewend, maar het zou fijn zijn als de muziek in het Kulturhus wat voller klinkt. Een praktisch voordeel is dat we onze slagwerkinstrumenten niet meer de trap op hoeven te sjouwen. In het nieuwe gebouw hebben we een berging op de begane grond. Ook vinden we het fijn dat we na afloop van de repetitie nog steeds een drankje kunnen doen. Dat is toch altijd wel gezellig.

Gaan jullie er ook concerten geven?

Dat is zeker de bedoeling. We kunnen dan de grote zaal nog uitbreiden met de huiskamer. Dat gaat heel gemakkelijk met een schuifwand. Zo kunnen we meer bezoekers kwijt. En we geven natuurlijk ook les aan volwassenen en kinderen. Daar kunnen we de grote zaal voor gebruiken, maar ook het atelier.

Ga je nog samenwerkingen aan met andere gebruikers?

We hebben al een samenwerking met de school en in het nieuwe gebouw willen we die verder uitdiepen. Zo hebben we een kennismakingsles gedaan bij de groepen 3 en 4 voor ritmes met slagwerkinstrumenten. Dat is goed bevallen. Na de kerstvakantie willen we ook de blokfluitles weer terugbrengen naar Stompwijk. Kinderen kunnen dan direct na school blokfluit leren spelen. Op termijn willen we ook een schoolorkest/jeugdorkest oprichten.

Kunnen ook volwassenen een instrument leren bespelen?

Natuurlijk, graag zelfs! Dat kunnen blaasinstrumenten of slagwerkinstrumenten zijn, maar ook iets heel anders. Je bent nooit te oud om te leren. Voor ons orkest lijkt het ons leuk als we ook een piano en basgitaar kunnen toevoegen. Dus laat het gerust weten als je het spelen daarvan (weer) wilt oppakken. We hebben ambities om ons orkest uit te breiden. We hopen dat mensen enthousiast worden en lid willen worden van onze vereniging. Wij vinden het leuk om samen muziek te maken, wij willen dat delen. We gunnen iedereen dat ook. Wie geïnteresseerd is, kan kijken op www.JulianaFanfare.nl, mailen naar julianastompwijk@gmail.com of bellen met mij via 06 – 45 94 44 95.

Bestuur Stichting Dorpshuis; Theo van Velzen, Aad de Haas,

Bert Wolterbeek en Frank van der Voort

E-mail: info@dorpshuis-stompwijk.nl, Telefoon: 06 21 85 36 61