Dorpsketting

Een compliment voor Yvon van Rijn een bruisende meid boordevol energie, ze verzet altijd bergen werk. Ze heeft met haar werk moeten schakelen en haar liefde in de zorg moeten achterlaten omdat contracten niet meer verlengd worden. Inmiddels is zij druk binnen de horeca in een tuincentrum en dat is buffelen in kersttijd.

Wilma van Es- Olsthoorn draait haar huishouden, staat op beurzen, helpt haar broer op de boerderij in geval van nood. Daarbij is zij onze overal inzetbare hulp op de redactie en bij de insteekploeg, telt de centen en verdeelt deze onder de bezorgers. Geeft naailessen, wandelt, sport en dan vergeet ik vast nog heel veel. Mooi om te zien dat bezige bijen er altijd wat BIJ kunnen doen.

Een compliment voor Trees van Velzen die afgelopen jaar de rol van voorzitterschap van de KBO in haar schoot geworpen kreeg. Trees stond niet te trappelen, maar heeft deze taak opgepakt. Met de overstap van Dorpshuis naar Kulturhus was dit niet het makkelijkste jaar van de KBO. Ze kwam veel uitdagingen tegen en samen met de overige bestuursleden hebben ze hun schouders eronder gezet en zorgen zij er met elkaar voor dat de club goed draait. Er is met onderstaande foto is een grote wens van haar in vervulling gegaan. Een stemmige foto die past bij de tijd van het jaar.

Jeannette krijgt ook een compliment. Vaak rijdt ze vanuit haar werk rechtstreeks door naar de Dorpsketting en anders hapt ze thuis snel een paar happen weg.. Ze werkt 4 dagen per week en past een dag op haar schatjes van kleinkinderen. Kortom druk, druk en lekker bezig en toch nog bij te dragen aan dit weekblad!

Marianne Turk is eveneens een duizendpoot en het gezicht van onze kerk waar ze zich op meerdere fronten inzet. Natuurlijk als voorganger van de woord– en gebedsvieringen en als nabestaande coach. Ze heeft zich aangemeld als postbezorger om wat meer beweging in de buitenlucht te krijgen. Ze heeft pas zakken vol speelgoed ingezameld voor de actie ieder kind verdient de sint. En heel Stompwijk verdient Marianne.

Ja en ook wij (Leo en ik) hebben ieder onze eigen rol in deze machine. Onze rol is verdeeld over kort termijn Petra (de Dorpsketting moet vandaag af) en langer termijn voor Leo; hoe gaan we in de toekomst verder. Dergelijke vraagstukken zijn beter besteed aan Leo en de overige bestuursleden.

Onze insteekploeg, Ria van Rijn, Gerda Oudshoorn en Annemarieke Rotteveel- Koeleman zijn de stille kracht van de dinsdagochtend waar ze met elkaar de laatste handen aan de Dorpsketting leggen en uit handen te geven aan onze enthousiaste bezorgers. Pas als de Dorpsketting in de bus zit, is het echt af.

Petra

Wij, Yvon, Wilma en Trees, geven natuurlijk Petra een vreselijk groot compliment: wat zou de Dorpsketting zijn zonder haar? Razende reporter bij Jacques van Herten, de Burendag, de bloemetjes aan de bruggen, de opruimdag, allemaal ut de enthousiaste koker van Petra. En nog veel meer……… te veel om op te noemen, dan hebben wij de hele Ketting nodig. Dus………… een heel groot compliment voor haar, maar ook voor haar liefhebbende echtgenoot Leo. Dorpsketting, Adviesraad, Coördinatorschap Kulturhus, oppasopa, wereldreiziger (en sleept Petra mee) en ook nog veel meer…… lieve luitjes, allebei verdiende complimenten.