Huishoudelijke mededelingen Dorpsketting

Nog even wat huishoudelijke mededelingen voor de rest van het jaar! Volgende week dinsdag ligt er GEEN Dorpsketting in uw bus, maar wel eind van de week. De planning staat op zaterdag 22 december. Dat is dan de laatste van het jaar, de week erop is het Kerst, de week daarop Nieuwjaar, dus ver vooruitkijken. We overbruggen deze periode tot 7 januari 2019. Voordat het zover is verwachten wij natuurlijk nog heel veel wensen, tekeningen, (kerst)verhalen of mooie herinneringen over het afgelopen jaar. Maar vooral willen we de Dorpsketting vol met complimenten, want een vriendelijk woord kan je drie wintermaanden verwarmen. Dus help elkaar de winter door. Dat maakt die donkere dagen toch iets lichter.

Complimenteren doe je zo (google):

Complimenteren gaat niet iedereen altijd even gemakkelijk af. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat een compliment persoonlijk en oprecht is.
1. Praat, schrijf of sms altijd in de ‘ik vorm’. Daarmee geef je aan dat het een persoonlijk compliment van jou aan de ander is. Voorbeeld: ‘Ik wil je graag even laten weten dat ik het heel bijzonder vind hoe jij…

Complimenteer iemand persoonlijk. Een algemeen compliment aan een groep is goed bedoeld, maar komt bij niemand persoonlijk aan. Dus niet Stompwijk ’92 maar Jan of Piet die door weer en wind langs de lijnen vlagt en voor jouw kind zijn bed uitkomt.

Maak datgene wat je zo bijzonder vindt concreet. Voorbeeld: Ik vind het geweldig dat je altijd voor me klaarstaat als ik je nodig heb. Dat is voor mij echte vriendschap!

Doe het op een manier die bij jou past. Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om het te zeggen; niet doen: schrijf het op. Je krijgt nu de kans.

Doe het op een manier die bij de ander past. Onder vier ogen of in een groep of lekker onverwachts in de Dorpsketting.

Overdrijf niet, want dan komt het onnatuurlijk over! En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Nou met een dergelijke gebruiksaanwijzing moet het lukken. Het helpt ook als je net doet alsof je aan een vriend(in) schrijft. Ik weet zeker dat, als je dit doet dat je er zelf blij van wordt.