Hoera, Paultje vrij!

Paul heeft de gemoederen in Stompwijk de afgelopen week flink bezig gehouden. Vorige week maandag werd ik in paniek opgebeld dat Paul door de Dierenambulance zou zijn opgehaald. Dit bleek helaas ook werkelijkheid te zijn. Het heeft de hele middag geduurd en me veel belminuten gekost, voor ik wist waar Paultje naar toe was gebracht. Pas om 7 uur in de avond werd hij in Delft afgezet bij de Vogelopvang. Ik heb direct de situatie verteld bij de Vogelopvang toen ik hem eenmaal gevonden had en wij mochten bij hoge uitzondering dinsdagavond bij Paul gaan kijken. Echter gaven zij wel aan dat Paul een wilde vogel is, en daarmee niet teruggegeven kon worden “omdat dit volgens de wet niet mag”.

Dinsdag hebben we een lang gesprek gehad bij de vogelopvang; dat Paul mee naar huis zo mogen leek geen werkelijkheid meer te worden. Ze waren heel duidelijk. Hij moest de komende winter alleen in een kleine kooi blijven en dan in het voorjaar wellicht in een grotere buitenkooi met anderen, maar los vliegen zat er niet meer in voor de komende tijd. Dit is dan ook de reden waarom ik een facebookpagina van Paul heb aangemaakt. Ik was ten einde raad. Paul zat daar duidelijk niet goed in zijn vel. De eerste vijf minuten was hij heel blij om ons te zien, echter kort daarna begon hij gefrustreerd gedrag te vertonen. Dit was heel naar om te zien, hij had het er écht niet naar zijn zin.

Woensdagochtend bleek de opvang van mening te zijn veranderd na een telefoontje van een bekende van ons, ze zagen zelf in dat zij Paul niet konden bieden wat wij hem te bieden hadden. Bij ons kon hij buiten vliegen zonder de weg kwijt te raken, vermaakt hij zich goed en hij ziet er fysiek gezien fantastisch uit. Ook heeft hij de mogelijkheid om contact met andere vogels op te zoeken. Wij werden opgebeld dat we hem toch mochten komen halen. Dit heb ik zo snel mogelijk gedaan, bang dat de opvang weer van mening zou veranderen. Toch heb ik ook gezien wat voor een geweldig werk de vogelopvang doet voor zieke wilde vogels, echter Paul is absoluut niet ziek.

Wel is duidelijk geworden dat met name een aantal kinderen bang is voor Paul, hij blijkt dan ook een aantal bezoekjes te hebben gebracht op de school in Stompwijk. Ik begrijp heel goed dat dit absoluut niet de bedoeling kan zijn. Paul zal de komende tijd dan ook een stuk minder los vliegend te zien zijn. Ik kan het risico niet lopen dat Paul weer een bezoekje brengt aan school. Na schooltijd kan ik hem wel loslaten. Tijdens schooltijd zal hij alleen onder begeleiding rond vliegen.

Ik snap dat de school last heeft gehad van Paultje en dat kan niet de bedoeling zijn. Wat ik echter niet snap is waarom zij de keuze hebben gemaakt om de Dierenambulance te bellen. School was op de hoogte dat Paul bij mij hoorde. Daarnaast heeft een aantal kinderen tegen de persoon in kwestie gezegd dat hij mij moest bellen. Helaas heeft de aangever daar een andere keuze in gemaakt. Ik baal hier heel erg van en ben dan ook direct met school in gesprek gegaan toen duidelijk werd dat Paultje terug zou komen.

Het was geweldig om te merken hoeveel mensen wisten wie Paul was, en hoe zij reageerden toen Paul werd meegenomen. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor, ik denk niet dat ik zonder hen Paultje had teruggekregen. Nu zit Paultje gelukkig weer helemaal in zijn hummetje in Stompwijk. Fantastisch!

Nina v.d. Lubbe

Ook wil ik de Dorpsketting graag bedanken voor de aandacht die jullie aan Paul besteedden. Door het vorige bericht ben ik binnen 5 minuten gebeld door iemand die wist dat Paul bij mij hoorde. Dit komt echt door jullie, heel fijn!

Dank je Nina voor dit compliment, daar houden we van!

Red. Petra