Kerstviering KBO-PCOB

Het is december en dus adventstijd. Het vieren van advent komt nergens in de Bijbel voor. Toch is het al een heel oude christelijke traditie. Wat betekent advent eigenlijk en waar komt het vandaan?

‘Advent’ is afgeleid van het Latijnse woord Adventus, dat ‘komst’ betekent. Met advent leven christenen namelijk toe naar het kerstfeest: het feest van Jezus’ komst naar deze wereld als klein kind in een kribbe. Advent begint vier zondagen voor kerst. In veel kerken wordt elke week een adventskaars aangestoken. Dat symboliseert dat we steeds iets dichter naderen tot Kerst, het feest van het Licht. Deze wijsheid heb ik van het internet gehaald omdat dit bericht mij aanspreekt. Op donderdag 20 december nodigen wij u uit voor de dienst in de H. Laurentiuskerk waar we om tien uur samenkomen voor de viering van kerstmis. In deze dienst zal pastoor Broeders voorgaan.

Bovenstaand lezen we dat Adventus “komst” betekent.

Wij, het bestuur van de KBO PCOB kijken uit naar uw komst om samen met ons het gevoel van Kerstmis te delen met elkaar. Kerstmis de geboorte van kindje Jezus die ons de weg wijst in ons leven en ons laat weten….… in de donkere dagen bent u niet alleen er is licht … er is hoop. Na de kerkdienst is er een samenkomst waar onder het genot van een kopje koffie, thee en een smakelijke verrassing heerlijk in de warmte van het Dorpshuis aandacht en tijd is voor elkaar. Deze dag wordt er een heerlijk buffet geserveerd (wat is nog even een verrassing) maar waarvan ik weet: dat wordt smullen. Als ik onze bestuursleden moet geloven zal het u aan niets ontbreken. En als ik zie wie er is uit genodigd voor de muzikale omlijsting dan wordt de middag een klein feestje. Als afsluiting nog een kleine innerlijke opwarmer en u kunt met een mooie herinnering naar huis.

Voor deze compleet verzorgde dag vragen wij u een bijdrage van € 27.50. U weet het Dorpshuis is niet heel groot dus het aantal plaatsen is beperkt. Geef u snel op. U kunt zich opgeven bij de wekelijkse SOOS middag of u kunt mij bellen 06-24632522. Betalen bij Jan Duyvestijn. Op 11 december sluit de inschrijving.

Namens het KBO PCOB bestuur,

Marianne