De eerste en de laatste keer

Dit jaar kwamen onze KBO PCOB leden voor de laatste keer naar het Dorpshuis om het jaarlijkse Sinterklaasfeest te vieren. Om acht uur zijn de bestuursleden de zaal sinterklaasproef gaan maken, de voorbereidingen voor de lunch verzorgen en om half tien kwamen onze twee gastdames, Wil en Mieke, de koffie zetten zodat die om tien uur uitgeserveerd kon worden met een lekker stukje boterletter. Natuurlijk kwamen onze gasten niet alleen voor de Sint en zijn Pieten maar wilden ook graag hun wekelijkse activiteit uitvoeren. Voor de één is dat klaverjassen en voor de ander is dat mooie kaarten maken of rummikuppen. Wat ze ook doen het is een leuke bezigheid die zorgt voor afleiding, ontspanning en sociale kontakten. Na het tweede kopje koffie met een heerlijk speculaasje kwam de borrel op tafel, heerlijke hapjes die gemaakt zijn door het zusje van onze voorzitter. Heerlijk waren ze.

Om half één was het tijd voor de lunch mmmmm lekker kroketje erbij en gewoon lekker Hollands broodjes kaas of ham, lekker glas melk of karnemelk erbij en smullen maar. Hup snel alles afruimen, afwassen en weer klaarzetten voor de middag.

En toen in eens………..werd het bestuur én de dames die elke week voor de catering zorgen naar voren gevraagd. Ojee wat gaat er gebeuren….. nou wat een ontzettend leuk gedicht werd er voorgelezen door Willy en Rosina. We kregen allemaal twee letters waar we een woord van moesten maken:

O f s l p c e r e n e y l e

Hier staat dus Porceleyne fles

U begrijpt dat dit voor ons niet makkelijk was…. maar onze Trees kon na een hint het woord raden. En …. wat een verrassing: wij mogen een rondleiding en een lunch gebruiken in de Porceleyne Fles in Delft. Dit kregen we aangeboden van onze leden als dank voor onze wekelijkse inzet. Wij hebben onze leden ontzettend bedankt voor deze geste want ondanks wij het elke week met heel veel plezier doen, is dit wel een teken dat wat we doen past bij de wensen van onze leden. Terwijl onze gasten weer gingen kaarten werd alles weer klaargezet voor een bakkie en een drankje.

En toen……………. Kwam voor de eerste keer een Sinterklaas binnen waar wij nog even aan moesten worden voorgesteld. Ook deze Sint had een boek waar dingen in te lezen waren die Sint wel wilde delen met ons. Al ben je geen negen meer, als je bij Sinterklaas wordt geroepen denk je toch…ojee wat weet hij van mij…nou alleen maar goede dingen hoor. Ook was Sinterklaas op de hoogte dat Theo Duyvestijn soms als Dorus door het leven gaat en ja hoor daar kwam de snor, de hoed en de welbekende liedjes van Dorus. Wat een moment van herkenning voor onze leden, heerlijk om iedereen zo te zien genieten. Zoals elk jaar was het weer een hilarisch feestje, grapjes, anekdotes en de afterparty met de feestmuziek die door Arnold weer goed verzorgd werd. Zelfs Sinterklaas en de Pieten liepen mee in de polonaise. Aan alles komt een eind zo ook aan deze vreselijk gezellige dag die voor € 5,— geheel verzorgd werd.

Bent u na bovenstaande enthousiast geworden dan bent u van harte welkom op onze wekelijkse soosmiddag. Deze is elke dinsdag, om twee uur starten we de activiteiten en voorafgaand hieraan is er om 13.15 uur bewegen op muziek. Op onze jaar activiteitenkalender kunt u zien dat wij meer dan alleen de wekelijkse soosmiddag organiseren. Deze kalender is vanaf januari in te zien in de Dorpsketting en verkrijgbaar op de soosmiddag.

Namens het bestuur wens ik u een mooie gezellige december maand, Marianne

Ook namens het bestuur: Sinterklaas en zijn 3 Pieterbazen, 1000 maal dank, voor jullie komst naar onze soosmiddag, wij hebben het erg gezellig gehad!!!