Sint Nicolaas

Wat was het gisteren een spannende dag. Rond de klok van 13.00 uur verzamelden vele kinderen zich nabij de Hoge Brug waar Sint Nicolaas werd verwacht. De spanning was van de gezichtjes af te lezen. Met een prachtige snelle boot kwam Sint Nicolaas met zijn hoofdpiet en hoofdpiet in opleiding de Nieuwe Vaart af. De boot was vrolijk versierd en het was duidelijk dat deze uit Spanje meegekomen was. Kijk op de foto zie je zelfs dat de eenden vrolijk met de boot meevlogen, ook die waren enthousiast. Dansende Pieten op de kade en overal (groot)ouders met hun kinderen. Maar ook twee rommelpieten, die rotzooi aan het strooien waren. Pieten strooien met pepernoten, maar deze leegden hun vuilniszakken op de dijk. Gelukkig werden ze flink toegesproken en hebben ze de dijk weer keurig opgeruimd. Het is een goede zaak om Stompwijk ook schoon te houden.

Gezellig lopend vertrok de stoet naar de Bles waar de zaal versierd was en klaar voor ontvangst. De kinderen zongen hun longen uit het lijf omdat ze zo lang moesten wachten op de komst van Sint Nicolaas. Hij was zijn boek kwijt dus dat duurde even. Eindelijk kwam de sint binnen met zijn Pieten. Er werd gedanst en gezongen en er werd een opruimles gegeven over wat in welke container hoort. Er was gelegenheid om de keeltjes te smeren en werd de zang en dans overgenomen door een aantal enthousiaste meiden die Sinterklaasliedjes ten gehore brachten met een mooie choreografie. Ingestudeerd onder de bezielende leiding van Marian Pijnacker van zangstudio The voice.

Om drie uur was het feestje afgelopen en ging iedereen nog met een cadeautje naar huis. En mocht zelfs de schoentjes weer gezet worden.

Met dank aan allen die dit weer mogelijk gemaakt hebben.

Petra