Marathonschaatsen

De vierdaagse van afgelopen weekend, om de Trachitol Trophy, werd een klinkende overwinning voor Jillert Anema. Zowel bij de mannen en de vrouwen Topdivisie. Irene Schouten was oppermachtig met vier overwinningen op rij. Uitstekend geholpen door haar ploeggenoten, speciaal Carien Kleibeuker. 2e werd Manon Kamminga en 3e Marijke Groenewoud ook pupil van Anema. Tjilde Bennis wist zich goed te handhaven en had ook goede acties maar wist niet bij de eerste 20 te rijden. 21e, 37e, 20e en 26e waren haar uitslagen.

Bij heren topdivisie wist Evert Hoolwerf de eerste wedstrijd te winnen en stond zijn leiderspak niet meer af door telkens voorin te eindigen. Crispijn Ariëns werd 2e in het klassement voor Simon Schouten. Hierdoor had Anema wederom twee rijders op het schavot. Schouten won de laatste geweldige wedstrijd waarin Jouke Hoogeveen de smaakmaker was.

Bij de beloften wisten de mannen van Joost Juffermans en onder getekende geen prijzen te verzamelen. Winnaar van de 4 daagse werd Casper de Gier. Een rappe kerel die steeds voorin weet te eindigen. 2e Daan Gelling en 3e Ruud Slagter. De laatste wedstrijd werd gewonnen door de chinees Shen Hanyong. Bob de Jong keek tevreden toe.

A.s. zaterdag is op de Haagse Uithof het kampioenschap van Zuid Holland. Alle categorieën komen aan de start. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur met de junioren. Vervolgens dames en heren en masters als laatste.

Dan natuurlijk op zaterdag 15 december op de Haagse Uithof de grote mannen en vrouwen van de landelijke competitie.

Aad de Haas