Consultatiebureau kijkt uit naar frisse en moderne nieuwe ruimte

Het consultatiebureau komt in de nieuwe school, aan de achterkant van het Kulturhus. Karine Pasmans-van den Oever is jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau in Stompwijk en vertelt graag meer hierover.

Waar komen jullie precies te zitten?

Bij ieder consultatiebureau heb je een gezamenlijke ruimte en twee kamers voor onderzoek. In het nieuwe gebouw gebruiken wij de peuterspeelzaal als gezamenlijke ruimte. Ouders kunnen de verschoontafels en wat extra aankleedkussens gebruiken voor het aan- en uitkleden van hun kind. De consultatiebureauassistente gebruikt de grote tafel voor het wegen en meten. Daarnaast zijn er twee kamers voor de jeugdverpleegkundige en de arts. Zij kunnen hier hun onderzoeken doen en gesprekken voeren. Omdat er een deur tussen deze twee kamers zit, kunnen we eenvoudig overleggen. Dat is prettig.

Zijn deze ruimtes jullie eigen kamers?

Nee hoor, net als bij de andere ruimten in het Kulturhus delen wij de ruimtes met anderen. Dat doen wij overigens in het oude gebouw ook al. In de nieuwe situatie delen we onze ruimtes met de school en de peuterspeelzaal. Als we klaar zijn met ons werk, slaan we onze spullen op in twee grote kasten. Wij houden maar één keer per maand een middag bureau in Stompwijk, dus dat is prima. Vanaf het nieuwe jaar zijn we iedere laatste dinsdagmiddag van de maand van 13.00 uur tot 17.00 uur open.

Ben je blij met de ruimte?

In ons huidige gebouw ga je een beetje terug in de tijd. Ik moet zeggen dat dat ook wel zijn charme heeft. Maar het nieuwe gebouw is natuurlijk veel frisser en moderner. Onze ruimte is groter dan die we nu hebben. Ook is het comfort beter, dat is prettig. En het is heel leuk voor de kinderen dat er zo veel speelgoed is. Voor een aantal kinderen is de ruimte bovendien vertrouwd omdat zij de peuterspeelzaal bezoeken.

Werk je ook veel samen met andere gebruikers?

Jazeker, de lijntjes zijn kort. Zo kunnen we makkelijker contact leggen met het opvoedsteunpunt, de school of de peuterspeelzaal. Als je zorgen hebt om een kind, kun je die snel met andere gebruikers en de ouders kortsluiten. Ook kunnen we met de ouders naar iemand toelopen, dan hebben zij meteen een gezicht bij de persoon. Pedagoog Annet Rombouts is aan het kijken of zij voor Stompwijk een Oudercafé kan oprichten, daar werken we graag aan mee. Het is een laagdrempelige manier om met een kopje koffie een workshop te volgen over de verzorging of opvoeding van kinderen.

Wanneer gaan jullie verhuizen?

We houden op 22 november ons laatste spreekuur in het oude gebouw. In december is er geen spreekuur en dan gaan we begin januari over. Op de laatste dinsdag van januari is ons eerste spreekuur. Ik vind het heel leuk en bijzonder om zo mee te maken. Het zit er al een tijdje aan te komen en nu wordt het echt werkelijkheid. Vanuit het consultatiebureau kan ik wel zeggen dat we er veel zin in hebben.

Bestuur Stichting Dorpshuis

Theo van Velzen, Aad de Haas, Bert Wolterbeek

en Frank van der Voort

E-mail: info@dorpshuis-stompwijk.nl

Telefoon: 06 21 85 36 61