Langer zelfstandig blijven wonen

Dit zagen we vorige week in de Dorpsketting staan. 14 November was het zover. De gemeente heeft netjes voor vervoer gezorgd naar het wijkcentrum de Groene Loper in Voorburg. Veel belangstelling vanuit Stompwijk was er niet, maar ik wil u toch niet onthouden van de informatie die er gegeven werd m.b.t het langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

De wethouder Juliette Bouw vertelt dat het hebben van een eigen regie over je leven één van de dingen zijn die juist aan het langer thuis blijven wonen zo fijn is, denk daarbij aan het zelf bepalen hoe laat je naar bed gaat en het kunnen verzorgen van je huisdier. Kleine dagelijkse zaken maar die door het wonen in een verzorgingshuis zomaar kunnen veranderen.

Om langer thuis te kunnen blijven heeft de Gemeente veel kennis in huis en een Sociaal Servicepunt opgericht waar u met alle vragen terecht kunt.

Deze organisatie weet waar u met uw hulpvraag terecht kunt en helpen zoeken naar aanpassing of een oplossing voor de voor u specifieke hulpvraag.

Dat kan zijn hulp bij het doen van boodschappen, vervoer, hulp bij het huishouden, er op uit, hoe wil ik wonen, hoe vul ik mijn dag in en hoe blijf ik fit.

Denk ook aan uw veiligheid en laat u informeren over brandveiligheid en de babbeltrucs. Deze hulp is altijd gratis en anoniem.

Sociaal Servicepunt is te bereiken op 070-2057000 of via het nummer van de gemeente 14070

Dinsdag 20 november zijn er informatiefolders aanwezig tijdens de wekelijkse soosmiddag.

Namens het KBO bestuur,

Marianne

Let op: Om 15.00 uur, op dinsdag 20 november, komt mevr. Versluijs informatie geven over het gebruik van de Ooievaarspas.