De nieuwe Gaanders prins en page van Stompwijk: Prins Marco & Page Jolanda

Het is bekend: Prins Marco Faas (prins Marco de 2e) is de 46ste prins van Stompwijk samen met page Jolanda de Winter en opper Ron van Santen. Het was spannend in Stompwijk, wie zouden dit jaar de nieuwe prins en page worden in Gaandrië? Afgelopen zaterdag werd dit tijdens het ‘Dassenbal’ in de Bles bekend gemaakt. Vooraf werd er hevig gespeculeerd, supermarkt Coop te Stompwijk verbond er zelfs een prijs aan: 1 minuut gratis winkelen samen met de Prins en Page. Een totaal onverwachte maar zeer leuke combinatie van PPO kwam tevoorschijn door het doek afgelopen zaterdagavond rond 22.00 uur. Meer dan 100 supermarktbezoekers waagden ’s morgens een gokje in de Coop, maar niemand het heeft juist geraden. Er waren wel twee personen die de prins goed hadden, na een loting volgde de winnares: Daphne Luk. Zij wint 1 minuut gratis winkelen bij de Coop.

Prins Marco Faas is een bekend persoon binnen het dorp. Marco heeft een eigen loodgietersbedrijf genaamd M.J. Faas en is gevestigd aan de Meerlaan. Tijdens het openingsbal luidde de bijnaam “Prins PVC” meerdere keren door de Bles. Buiten het loodgieterswerk om is Marco zeer actief, hij zit graag op de fiets, schaatst en wandelt. In het verleden was Marco voorzitter van de Stompwijkse Toerclub. Marco is getrouwd met Bianca en zij hebben 3 kinderen Wesley, Mandy en Roy.

Page Jolanda de Winter woont samen met haar vriend Bas Mourits en zoontje Sven vrijwel tegenover de Prins. Jolanda is Stompwijkse in hart en nieren en is zeer actief geweest binnen onze IJsclub Nut en Vermaak.

In het dagelijks leven bezorgt Jolanda passagiers van KLM een grote glimlach op het gezicht tijdens haar werkzaamheden als stewardess.

Opper Ron van Santen is geboren en getogen langs de Vliet. Is getrouwd met Ciska van Santen en hebben 3 kinderen Luca, Ramon en Jaimy. Oud raadslid Ron is gek op fietsen en werkt als kwaliteit toetjes manager bij Danone. Ron zal het prinselijk paar ondersteunen bij alle festiviteiten komend seizoen.

 

Prins Marco, Page Jolanda, Opper Ron met hun Raad van Elf.

Voor meer info www.degaanders.nl.

P.R. De Gaanders