Marathonschaatsen

Afgelopen zaterdag op de Vechtsebanen in Utrecht waren de buitenlanders de baas. Bij de Topdivisie heren was de belg Bart Swings de beste met een verschroeiende eindsprint van 500 meter. In de hollen of stilstaan wedstrijd kon niemand wegkomen maar werd door de wisselende tempo’s zeer zwaar voor veel rijders. In de eindfase reden 6 man van Jillert Anema op kop.

Ondanks dat de meeste daarvan ook in Heerenveen de kwalificatie wedstrijden reden voor de world cup wedstrijden. Het mocht niet baten ook de trucken doos mocht niet baten. Arjan Stroetinga werd 2e nipt voor Sjoerd den Hertog. Bij de dames won de Italiaanse Francesca Lolobridgida de massa sprint voor Manon Kamminga en Bianca Bakker. Ook hier wist niemand weg te komen. Tjilde Bennis wist zich wederom uitstekend te handhaven en finishte als 14e.

Bij de beloften was er wel wedstrijd .Halverwege de wedstrijd, na vele schermutselingen, reden 6 man naar een ronde voorsprong. In de finale bleef Leander van der Geest uit Warmond relaxt en won met ruime voor sprong op Ruud Slagter en Casper de Gier. Ploegleider Juffermans was niet echt tevreden over zijn pupillen. De slag gemist naar de kopgroep zei hij. Wel een mooie overwinning voor de jonge ploeg van Sportchalet Viehhofen. Volgende wedstrijd a.s. zaterdag 10 november in de schaatstempel van Heerenveen.

Start om 19.15 uur dames, 20.30 uur Topdivisie heren en om 22.00 uur de beloften

Aad de Haas