Een foto uit het archief van Louis Luiten

Deze keer hebben wij een foto voor jullie uitgezocht waar geen personen op staan, maar het is wel een oudje vanaf de plek waar het Hoefblad is gebouwd. Het Hoefblad bestaat inmiddels ook al heel wat jaartjes, het is gebouwd in 1978-1979. De foto is gemaakt door Louis Luiten , de manufacturier, die vroeger heel wat foto’s en dia’s van Stompwijk en de Stompwijkers heeft gemaakt.

De foto’s zijn door zijn zoon Kees Luiten aan Stichting Oud Stompwijk ter beschikking gesteld en daar zijn wij heel blij mee. Er reed toen nog een groene bus door het dorp met een stopplaats op de Meerlaan en er was zelfs een busdienst naar Leidschendam. De bus reed om het uur, dus miste je de bus, dan kon je eerst wel weer naar huis terug om het een uurtje later nog eens proberen. Verder zien we een hoop brommers en auto’s staan bij het toenmalige jeugdhonk van Asafoetida.

Wie heeft hier nog wat meer informatie over? Wij denken dat de foto in de jaren 60-70 gemaakt is qua tijdsbeeld. Kijk eens op de website van oud Stompwijk, daar vinden jullie nog veel meer foto’s van die tijd en van ver daarvoor. www.oudstompwijk.nl. Wil je lid worden en vier keer per jaar het boekje Stompwicc ontvangen meld je dan aan via redactie @oudstompwijk.nl. Dit lidmaatschap kost slechts € 12,50 per jaar. Ook in een oude foto of verhaal hebben wij belangstelling.

Stichting Oud Stompwijk, Ria Luiten