Natuurwerkdag

Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag.

De provinciale Landschapsbeheerorganisaties organiseren in samenwerking met LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 18e keer op ruim 560 locaties door heel Nederland. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Samen aan de slag op de Natuurwerkdag

Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan.

Alvast opgezocht in onze buurt:

Boerderij ’t Geertje

De Groene Ontmoeting werkt samen met boerderij ’t Geertje om zo natuurlijk mogelijk te boeren. Wat is er mooier dan dat de koeien ook in de winterperiode voornamelijk voedsel uit de eigen polder krijgen in plaats van krachtvoer te importeren uit Oost Europa. Middenin de Geerpolder tussen alle grasweilanden vind je daarom het bietenveld, onderhouden door de Groene Ontmoeters. Bewateren, onkruid wieden, schoffelen,…. en op 3 november oogsten. Van 10 uur tot 17 uur, 3 november 2018, er nog 15 plekken over, niet geschikt voor kinderen.

Bosjes Westeindse Polder

Boerderij Weltevreden op het Oosteinde 21 is de oudste boerderij van Stompwijk. En een heel belangrijk gebied voor weidevogels. In het land achter de boerderij Weltevreden liggen twee “pestbosjes”; afgezonderde stukjes land waar vroeger vee werd begraven dat aan een besmettelijke ziekte was doodgegaan. Later zijn op deze stukjes land bomen en struiken gaan groeien en nu zijn het twee waardevolle natuurgebiedjes die bovendien midden in een weidevogelreservaat liggen. Het werk op deze locatie is een initiatief van de Weidevogelwerkgroep Zoeterwoude in samenwerking met de Werkgroep LandschapsKwaliteit. Nog plek voor 3 kinderen!

Kijk op de site voor meer informatie en locaties in de buurt.

www.natuurwerkdag.nl