Marathonschaatsen

Afgelopen zaterdag werd in Deventer de 2e wedstrijd om de KPN-cup verreden. Om 17.45 uur gingen 96 rijders van de beloften divisie van start. Een levendige wedstrijd waarin 6 man een ronde pakten. Even later volgen nog 10 man die het peloton wisten te verlaten. Toch bleven steeds rijders aanvallen maar zonder succes. Met 16 man ging men de finale in waarin Jordy van Workum nipt won voor Teun de Wit en Leander van der Geest uit Warmond. Rijdend voor Sportchalet Viehhofen. Dit team van een Oostenrijkse-Nederlandse hoteleigenaar is aangesloten bij GroeneHartSport en maakt gebruik van de faciliteiten die bij GroeneHart aanwezig zijn.

Bij de dames gingen 92 rijdsters van start. Er wist niemand weg te komen uit het peloton zodat de wedstrijd eindigde in een massa sprint. Irene Schouten was wederom de snelste en won voor de Italiaanse Francesca Lolobridgida en Bianca Bakker. Opvallend was het rijden van Tjilde Bennis ze won een premie sprint en wist zich in de finale uitstekend te handhaven wat resulteerde in een mooie 10e plaats.

Als laatste gingen 72 rijders van de Topdivisie van start. Ook hier wist geen enkele rijder een ronde te pakken ondanks de vele pogingen hiertoe. De massa sprint of zeg maar 10 man gaat dan voor de eindsprint, de rest is geen sprinter of gewoon leeg gereden. Carry Hekman had de beste benen en won voor Sjoerd den Hertog en good old Arjan Stroetinga.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag 3 november op de Vechtse banen in Utrecht.

Start om 17.00 uur voor de Regiotop dames 1.745 Beloften divisie 19.15 Das Top divisie en 20.30 uur Topdivie heren. Voor uw agenda zaterdag 15 december is het peloton in Den Haag.