Clubklaverjasavond van Stichting Amigos – Opbrengst € 804,–

Het team van Jaap de Jong wint de Amigos beker

Het was afgelopen zaterdag 27 oktober een geslaagde clubklaverjasavond voor Stichting Amigos. Er moesten snel nog ’n paar tafels en stoelen bijgezet worden, zodat we totaal op 21 tafels uitkwamen. Geweldig!

Verrassend was de uitslag van het klaverjassen. Het team van Jaap de Jong, samen met zijn broers Gerard, Theo en nichtje Petra, behaalde totaal 23.144 punten. De tweede prijs ging naar het team van Bart Pouw, Clazien Pouw, Nico Zwetsloot en Rinus van Berkel met totaal 22.300 punten. De derde prijs ging naar het team van Kees de Jong, die met neef Rob de Jong en vrienden Toby van Marwijk en Michael v.d. Nouweland 21.146 punten behaalde. De troostprijs ging dit jaar naar het team van Theo v Santen, die samen met zijn broer Jos, schoonzus Carla en Alphons Belt 15.266 punten behaalde. Leuk om te vermelden is dat individueel Petra de Jong 1e was met 6328 punten, Rinus van Berkel 2e met 6037 punten en Marga Stijnman 3e met 5763 punten. De eerste twee vielen in de prijzen bij de teams. De teamgenoten van Marga bleven allemaal in de vierduizend punten steken.

Bij alle drie de teamwinnaars zaten familie van ondergetekende, dus het woord matchfixing werd al snel genoemd. Afijn wij weten wel beter. De winnaars kregen gewoon goede kaarten. De kaarters kwamen uit alle windstreken van Het Groene Hart en er werden vele familie- vrienden- en kaartclubs gemaakt voor deze ene avond in het jaar. Zonder helpende handen kunnen wij dit niet organiseren, dus bij deze grote dank aan alle vrijwilligers in de kantine; de reservekaarters die we deze avond écht nodig hadden; Stompwijk ’92 voor het gebruik van de kantine; de sponsors van de prijzen, met name Bloemsierkunst De Passie; kwekerij De Meeslouwer, de bollenman en alle anderen, die prijzen, hapjes, de beker en cake gesponsord hadden. De avond verliep gesmeerd. Om ongeveer 23.45 uur konden we met de loterij beginnen. Sommige tafels stonden vol met de fleurige bloemen en planten. Vervolgens de prijsuitreiking van het kaarten. Altijd weer ’n spannend moment. We kunnen terugkijken op een super geslaagde avond met een mooie opbrengst van  € 804,– Iedereen enorm bedankt ofwel gracias!!

Mede namens Adrie, Ingrid en Linda van het Amigos team.

Lia de Jong-Zwetsloot