44e Editie start met ‘Bingo met een Missie’

Aantrekkelijke kavels bij Zoeterwoudse veiling

Van echte Braziliaanse paardenzadels, een kajuit/zeilboot en een scootmobiel tot een weekverblijf in Frankrijk en een half Weipoorts landvarken. Het is een greep uit de kavellijst van de 44e veiling in Zoeterwoude, die zaterdag 27 oktober a.s. in het Muziekcentrum wordt gehouden.

De variëteit aan kavels voor de Veiling met een Missie lijkt groter dan voorgaande jaren. Er zijn zeer uiteenlopende voorwerpen en producten aangeboden, niet alleen door bedrijven en winkeliers in het dorp maar ook door vele particulieren buiten Zoeterwoude. Een Bingo met een Missie, die start om 19.00 uur, gaat aan de veiling vooraf. Aansluitend wordt de veiling om 20.00 uur traditioneel geopend door een koor, dit keer Dynamic Voices uit Stompwijk.

De succesnummers van eerdere veilingen, zoals de Missiebus, het M&O-diner, smakelijke boerenkazen en tal van kunstwerken prijken weer op de kavellijst. Net zoals diverse vaartochten (o.m. Heinekenexcursie, Keukenhof, architectuur in Leiden), fietstochten, rijtoeren. Opvallende kavels zijn verder originele Javaanse batikstempels, Weipoortdiners, een adviesgesprek hoe omgaan met oorsuizen, cursus kippen slachten enz. enz.

Tenslotte nog een verandering die vermeldingswaard is: gedurende de hele avond worden kavels aangeboden, die snel worden ‘afgeslagen’. Meerdere keren gaan aantrekkelijke en waardevolle kavels weg voor weinig geld.

Overigens zijn de projecten, die hulp krijgen via de Veiling met een Missie niet alleen afhankelijk van de veilingopbrengst. Zoeterwoudenaren en ook mensen uit de omgeving maken giften over aan de veiling met de garantie dat hun bijdragen volledig bij de goede doelen  terechtkomen.

Wie op de valreep nog bijzondere veilingstukken wil aanbieden, kan bellen met Adri Straathof (071 580 1159) en Rinus van Swieten (071 580 2682).

Zie ook www.missieveiling-zoeterwoude.nl