Toch sanering bij Kulturhus Stompwijk

De gemeente heeft opdracht gegeven een ondergrondse slakkenlaag (verbrandingsafval van kolen en staal) op de plek waar het Kulturhus in Stompwijk wordt gebouwd, weg te halen. Dit inclusief ander bodemvreemd materiaal. Er dient een volledige sanering plaats te vinden. Het spul bevindt zich deels onder de nieuwe speelplaats.

Vlietnieuws berichtte eind september over de slakkenlaag. De bouwer van het Kulturhus vond dat die laag weg moet vanwege milieu-effecten. Hij wilde er echter niet voor betalen. Wie de kosten nu gaat dragen is onduidelijk maar gezien het feit dat de gemeente nu opdracht voor verwijdering heeft gegeven zal de rekening wel bij het  Raadhuis terecht komen.

De gemeente heeft al 3,8 miljoen euro voor het Kulturhus uitgegeven, inclusief een recente verhoging van 0,5 miljoen euro. Daar had de gemeenteraad toen al grote problemen mee. Volgens toenmalig wethouder Bianca Bremer was er contractueel geen mogelijkheid om onder die extra uitgaven uit de komen. Volgens haar was het echter ook meteen de laatste keer dat zulks zou gebeuren.