Fanfareveiling

De tweejaarlijkse Fanfareveiling was afgelopen zaterdag ondanks de niet al te grote opkomst een daverend succes. Heel veel items waren door sponsors ter beschikking gesteld en de veilingmeesters Robert Bennis en Geordi Bregman moesten alle zeilen bijzetten om de meer dan 140 artikelen binnen een paar uur te veilen. Er waren lekkere dingen te koop, die natuurlijk al bijna per traditie direct in plakjes of stukjes gesneden de ronde door het Dorpshuis gingen. Zodat het niet alleen een gezellige, maar ook nog een lekkere avond was. Laat Marian van de EGA afvalclub in Zoeterwoude het maar niet horen dat ik toch een keertje geen nee heb kunnen zeggen. De proeflessen van de fanfare heb ik aan mij voorbij laten gaan, maar die hadden uiteraard wel gretig aftrek bij de leden zelf. Kun je toch een keer een ander instrument leren bespelen. De VIP-kaarten voor Summerland waren ook een klappertje, evenals de bon voor een shared dining in de Bles.

Bij elkaar was er na de laatste hamerklap een mooi bedrag van rond € 3200,- opgehaald. Een heuse notaris hield alles goed in de gaten en ook zij was tevreden over de avond. De leden hebben heel veel werk verricht om alles voor elkaar te krijgen en dan is het eigenlijk wel jammer dat er niet meer mensen komen, al is het maar even tussendoor voor een uurtje. Uiteraard is er in Stompwijk altijd veel te doen en kun je niet overal bij zijn.

Zo was er ook op zaterdag in de Bles een wedstrijd met video-games, de eigentijdse manier van een wedstrijd spelen. met Call of Duty, FIFA19 en Mario Kart. En zeker de afgelopen week was het een drukte in het dorp met op woensdag de dag van de duurzaamheid waarbij je jezelf in kon schrijven voor een rondleiding in het nieuwe Kulturhus. Het wordt, in ieder geval aan de binnenkant, een prachtig gebouw met veel licht en zelfvoorzienend in energie waar de kinderen eindelijk in een nieuw klaslokaal kunnen leren in een ruime, lichte en schone omgeving. Op donderdagmiddag werd de eerste officiële schop zand op de omleidingsweg gegooid door Jan van der Krogt samen met wethouder Astrid van Eekelen. Hiervoor was iedereen uitgenodigd via de Dorpsketting en er waren best nog heel wat Stompwijkers op af gekomen. Wat een hoop ladingen zand moeten er nog volgen. Fijn dat dit Stompwijkse bedrijf deze klus mag klaren.

Ria Luiten